OPOZICIJA SUMNJA: Kako Zorana Mihajlović uspeva da živi od plate
Foto: Aleksandar Jovanović

Gde je imovinska karta

OPOZICIJA SUMNJA: Kako Zorana Mihajlović uspeva da živi od plate

Politika -
Parlamentarci traže da državni organi utvrde da li potpredsednica tehničke vlade ima samo primanja koja je prijavila

BEOGRAD - Ministarka saobraćaja i infrastrukture u tehničkoj vladi Zorana Mihajlović obelodanila je tokom svađe s demokratama da kao profesor ekonomije na Beogradskom univerzitetu prima platu od 210.000 dinara, od čega i živi.

Pokrajinski odbor DS prethodno je upitao zašto niko iz SNS još nije prikazao svoju imovinsku kartu, na šta je Mihajlovićeva odgovorila da je ona to već obavila.

- Moja imovinska karta godinama stoji javno na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije. U Vladi Srbije ne primam platu, jer 210.000 dinara mesečno zarađujem kao profesor ekonomije na Univerzitetu.Ne trebaju joj pareNa sajtu Agencije piše da kao ministarka nema nikakve prihode, a odavno je poznato da platu od 43.615 dinara, koju prima kao predsednik Upravnog odbora Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, daje u humanitarne svrhe.- Ne uzimam naknade ni od jedne funkcije na koju sam izabrana po preuzimanju funkcije ministra - izjavila je ona. Međutim, iako kaže da su joj to jedini prihodi, političari u Srbiji uglavnom joj ne veruju.Balša Božović iz DS kaže da državni organi treba da utvrde da li Mihajlovićeva živi od te sume i u prvi plan stavlja „problematičan ugovor o Beogradu na vodi“.- Ona je oštetila građane Srbije za više milijardi evra, a to je vrlo neodgovorno. Svi treba da poštuju zakon i da javno kažu od čega se finansiraju - poručuje demokrata.Lepo živiKako je Kurir ranije pisao, Mihajlovićeva mesečno izdvaja 500 evra za profesionalnog šminkera, koji je doteruje čak i dva puta dnevno. To bi značilo da - od 210.000 dinara - na lickanje potroši više od 60.000. Da živi na visokoj nozi, bar kad je reč o stajlingu, smatra i lider Levice Srbije LS Borislav Stefanović.- Nedopustivo je da za građane radi neko za koga ne znate od čega živi. Ne znam da li Mihajlovićeva živi samo od te plate, ali dokle god su ovakvi zakoni, vlast će to zloupotrebljavati. Sumnjam da ona živi samo od te plate - rekao je Stefanović.Konstantin Samofalov iz SDS ne bi da komentariše pojedinačne slučajeve jer „nema uvida u detalje“, ali kaže da se ta stranka zalaže se da imovina političara bude transparentna i zakonski regulisana.Mihajlovićeva nije želela ništa da komentariše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track