KLINČ: Vlast i opozicija u ratu zbog vanredne situacije
Foto: Beta Slobodan Miljevic, Poplave, Vanredna Situacija, Stra

Izlivanje reka širom Srbije odrazilo se i na politiku

KLINČ: Vlast i opozicija u ratu zbog vanredne situacije

Politika -
Protivnici optužuju SNS da koristi poplave da bi vodio kampanju, Vučić odgovara da ga ne zanimaju besposličari

BEOGRAD - Odluku SNS da otkaže izborne aktivnosti dok traje vanredna situacija zbog poplava u opoziciji ocenjuju kao farsu, jer, kako tvrde, pojavljivanjem na terenu premijer i lider SNS Aleksandar Vučić zapravo vodi kampanju. S druge strane, on uzvraća da mu niko neće govoriti šta da radi.Vanredna situacija je proglašena prošlog četvrtka, a istog dana SNS je odlučio da zamrzne sve aktivnosti dok ona traje. Komentarišući kritike opozicije, Vučić je juče rekao da će nastaviti po svom nahođenju.A šta oni rade?- Moji politički oponenti mogu slobodno da nastave da govore ružno o meni, ali neće odlučivati kako ću se ja ponašati. Moje je da radim ono što danas činim. Neću sebi da oduzimam pravo da radim zato što to traže besposličari i oni koji nemaju ništa drugo da kažu nego mrzimo te što si uspešniji i marljiviji od nas. Neki kažu da je kod njih sve u redu i da su spremno dočekali padavine, a zaboravljaju da kod njih i nema bujičnih tokova kao u centralnoj Srbiji - rekao je Vučić.Ipak, opozicija smatra da bi sve to premijer trebalo da radi, ali ne i da se pojavljuje u medijima. Tako lider DS Bojan Pajtić ocenjuje da su najdeblji kraj izvukle demokrate.- SNS je i dalje u kampanji jer non-stop napada DS kao najveću opozicionu stranku. Postoji i medijska cenzura jer RTS objavljuje priloge svih funkcionera SNS koji su u izvršnoj vlasti a koji obilaze poplavljena područja, a ignorišu one u kojima ja to činim kao premijer Vojvodine - napominje on.Kritikama se pridružuje i lider DSS Sandra Rašković Ivić, koja za Kurir kaže da je odluka SNS o kampanji velika farsa i podmetačina.Posao za službe- Ako zaista hoće da odlože kampanju, ne bi trebalo ni da se održavaju izbori. Ili, Vučić kao predsednik Vlade ne bi trebalo da se pojavljuje na javnim mestima, već bi to sve trebalo da rade stručne službe. To nije ništa drugo nego kampanja. A mi smo amoralni, kritikovaće nas da nam je stalo do samopromocije. Zato tražimo da se izbori odlože, ili da Vučić prestane da se pojavljuje u medijima ili da to radi u tišini - napominje ona DSS.I predsednik SRS Vojislav Šešelj kaže da jedino naprednjaci imaju korist od vanredne situacije.- Oni su sve uradili, prikupili potpise još pre raspisivanja izbora i svuda prvi predali liste, a sad mi da zamrznemo svoje aktivnosti. Kad bi oni povukli svoje liste, pa da to ima smisla. Mi nećemo zakazivati mitinge, 24. marta ćemo imati prvi u Beogradu, jer računamo da će problem do tada biti rešen. A oni su sve vreme u kampanji, od jutros ne smem da uključim televizor, svud je Vučić, šta će njemu druga kampanja osim ove oko poplava - kritikuje Šešelj.

Ne popušta premijer odlučan NEĆU DA DIŽEM PLATE MINISTRIMA!Povodom najava da će ministrima i izvršnoj vlasti biti povećane plate, jer to očekuje Svetska banka, premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je da se to ipak neće desiti.- Ne pada mi na pamet da takve zakone usvajamo. Ministrima se neće povećavati plata, nije ni u prethodnom periodu toga bilo. Ne mislim da su preplaćeni ili nedovoljno plaćeni, ali je važnije povećati plate učiteljima i nastavnicima - rekao je Vučić.Dodao je i da zna da ima nezadovoljnih, ali da ga to ne zanima.

Aleksandar AntićODLOŽIĆEMO AKO BUDE TREBALOZamenik predsednika SPS Aleksandar Antić kaže za Kurir da su socijalisti planirali da krenu u kampanju od 20. marta.- Koalicija okupljena oko SPS još nije u kampanji, a ako se stanje s poplavama ne sredi do datuma kad krećemo u kampanju, mi ćemo je pomeriti za kasnije - objašnjava on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track