Pajtiću tvrdnja o krađi glasova zvuči neverovatno

Pajtiću tvrdnja o krađi glasova zvuči neverovatno

Politika -
Kao naučna fantastika mi zvuči da je ukradeno 30.000 glasova imajući u vidu da se na svakom biračkom mestu nalaze predstavnici svih stranaka, rekao potpredsednik DS

BEOGRAD - Potpredsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da mu tvrdnja Saveza vojvođanskih Mađara da im je na izborima ukradeno 30.000 glasova "zvuči kao naučna fantastika". Pajtić je televiziji B92 rekao da svaka stranka ima predstavnike u izbornim komisijama, tako da mu ta teza o krađi glasova nije jasna.

"Kao naučna fantastika mi zvuči da je ukradeno 30.000 glasova imajući u vidu da se na svakom biračkom mestu nalaze predstavnici svih stranaka", rekao je Pajtić, koji je premijer Vojvodine. Pajtić je, ipak, istakao da ako je neko kriv za zloupotrebe na izborima treba da odgovara. Kako je naveo, sasvim mu logično izgleda to da su građani na izborima 6. maja različito glasali na lokalnim, pokrajinskim i parlamentarnim izborima.

Upitan o novoj vladi, Pajtić je rekao da će vladu praviti DS zajedno sa koalicijom oko SPS-a, kao i da će se tražiti i šira podrška. Potpredsednik DS-a je ponovio da stranka neće ići u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom i Demokratskom strankom Srbije. Pajtić je rekao da će se nakon drugog kruga predsedničkih izbora 20. maja razgovarati o imenima članova vlade i premijera."Sastav republičke vlade nije tema, nego je tema pobeda na republičkim izborima, a logična je saradnja sa SPS-om posle četiri godine saradnje" rekao je Pajtić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track