Najnovije vesti

ČANAK OPTUŽUJE SPS: LSV povlači listu ukoliko batinaši ne budu otkriveni
Foto: Fonet

Incident prilikompredaje liste

ČANAK OPTUŽUJE SPS: LSV povlači listu ukoliko batinaši ne budu otkriveni

Politika
Predložiću da Predsedništvo stranke donese odluku da se povuče lista LSV za pokrajinske izbore, jer posle ovoga izbori nemaju smisla, nemaju legitimitet, jer su prepušteni u ruke batinaša, rekao je Čanak

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas u Novom Sadu da će ta stranka povući svoju listu kandidata za učešće na pokrajinskim izborima koju su predali noćas, ukoliko u naredna 24 sata ne bude objavljeno ko su batinaši koji su pokušali da aktiviste LSV spreče u predaji liste.

Incident na koji je ukazao Čanak desio oko 3.00, kada su aktivisti LSV došli da predaju Pokrajinskoj izbornoj komisiji (PIK) potpise i dokumentaciju. Tada ih je "privatno obezbedjenje Socijalističke partije Srbije na najgrublji način pokušalo u tome da spreči". Čanak je naveo da je to obezbedjenje pokušalo da ih spreči da uopšte udju u zgradu pokrajinske skupštine, u kojoj zaseda PIK.

"Predložiću da Predsedništvo stranke donese odluku da se povuče lista LSV za pokrajinske izbore, jer posle ovoga izbori nemaju smisla, nemaju legitimitet, jer su prepušteni u ruke batinaša", rekao je Čanak. Dodao je da LSV očekuje da će policija reagovati brzo i da će nakon toga uslediti i hitna reakcija pravosudja. On je kazao i da je bilo neregularnosti upravo prilikom predaje liste SPS-a, što bi takodje trebalo ispitati i zatražiti da se greške isprave ili da lista bude "oborena".

"Ako su mogli hitro da reaguju kada su hapsili paore, ne vidim nijedan razlog da isto tako ne reaguju i u ovom slučaju", kazao je Čanak. Potpredsednik LSV Branislav Bogaroški rekao je na konferenciji za novinare ispred pokrajinske skupštine da ukoliko se ovakvi incidenti dešavaju sada, kada su pokrajinski izbori tek raspisani, onda se na dan izbora može očekivati još gora situacija.

O incidentu ispred PIK-a ranije danas javnost je obavestila članica Predsedništva LSV Maja Sedlarević, koja je izjavila da je obezbedjenje SPS "fizički sprečilo LSV da preda izbornu listu za pokrajinske izbore", a na svom Tviter nalogu napisala i da je i ona fizički napadnuta tokom incidenta.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...