GLAS NEOPREDELJENIH: A za koga da glasamo, sve lažov do lažova...

Narod se pita

GLAS NEOPREDELJENIH: A za koga da glasamo, sve lažov do lažova...

Politika -
Verovali ili ne, priličan je broj građana Srbije koji nemaju ili još ne znaju za koga da glasaju. Kurir je pronašao šestoro predstavnika gotovo svih slojeva društva koji se još nisu opredelili. Iz nedelje u nedelju oni će pratiti kampanju, komentarisati poteze političara, pa, ko zna, možda ih nečiji program i privuče do 24. aprila.

Dejan Đurić (40)

Grafički dizajner iz Novog Sada Razočaran sam onim što nude partije na ovim izborima. Sve je to već viđeno, to nas je i dovelo dovde. Kao da nismo mrdnuli ni korak napred. Stalno se bavimo istim problemima koji se ne rešavaju. Jedina svetla tačka i nada ugašena je 12. marta 2003. Uvek sam izlazio na izbore, ali sada stvarno ne znam za koga da glasam. Pun mi je kur.c srpskih političara.

Dejan Ristanović (35)

Konobariz BeogradaInače ne izlazim na izbore, ali razmisliću. Smatram da su opcije koje su ponuđene za glasanje veoma loše. Sve lopov do lopova, presipaju iz šupljeg u prazno. Ne verujem nijednom političaru, jer rečeno nisu sproveli u dela, a sve to još vuče korene iz 1998. godine. Mislim da niko od njih nije vredan mog glasa, a trebalo bi jer imam porodicu, troje dece, kao i ambicije - ako ne za sebe, onda svakako za decu.

Vanja Švetska (23)

Studentkinja iz NišaIzlazim na izbore uvek, smatram to svojom građanskom dužnošću, i volela bih da mladi aktivnije učestvuju u izbornom procesu. Po mom mišljenju, politička ponuda u Srbiji je nedefinisana, bleda i neubedljiva. Generalno, ne verujem političarima, ali postoje oni kojima bih ipak pružila šansu pre nekih drugih. Da će makar bar nešto uraditi bolje od nekih drugih.

Olga Lazić (59)

Penzionerka iz LazarevcaNemam običaj da izlazim na birališta, ali ove godine napraviću izuzetak. Samo, problem je u tome što ne znam kome ću dati svoj glas. Naša politička scena je dosta trula, uvek se smenjuju ista lica, a neki veći boljitak nikako da dočekamo. Verujem da ću na dan izbora napraviti pametan izbor i zaokružiti najbolju priliku za zemlju u kojoj će živeti i rasti moji unuci, porodica i prijatelji.

Vladimir Čokanović (36)

Hemijski inženjer iz NegotinaNe znam ni što su raspisani izbori. Voleo bih da stranke ponude program koji bi me nagovorio da odem do glasačkog mesta. Do sada sam video samo jednu haiku kampanju u kojoj sa TV ekrana i društvenih mreža iskaču nekakve parole. Voleo bih da na portalima postoji jasno istaknutaa rubrika Izbori 2016, kako bi svi zainteresovani lakše pročitali i videli šta nam se u kampanji nudi.

Branko Stojanović (54)

Ekonomista iz BeogradaDosadašnje iskustvo, koje se ogleda u onome šta su političke stranke obećavale i onoga šta su uradile, ne dozvoljava mi da nekoj stranci blanko verujem. Protekle decenije bile su ispunjene političkim prevarama i lažnim obećanjima, zato treba dobro proceniti koje su stvarne namere svake političke opcije. Iako je malo novih političkih ideja, izaći ću na izbore, jer je to moja građanska dužnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track