VUČIĆ SA AMBASADOROM ŠVEDSKE: Vi ste naš najveći bilateralni donator
Foto: Tanju

Podrška Kraljevine evrointegracijama Srbije

VUČIĆ SA AMBASADOROM ŠVEDSKE: Vi ste naš najveći bilateralni donator

Politika -

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Kraljevine Švedske u Beogradu Kristera Aspa i direktora Švedske razvojne pomoći za Srbiju Torgnija Svenungsona i zahvalio im na donaciji vlade njihove zemlje od devet miliona evra namenjenih za pripremu pregovaračke grupe za otvaranje poglavlja iz oblasti životne sredine i klimatskih promena.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, premijer Vučić je ocenio da je Kraljevina Švedska najznačajniji bilateralni donator u oblasti životne sredine u Srbiji. Švedske je izdvojila devet miliona evra, a novac je, kako je rečeno na sastanku, namenjen za pripremu pregovaračke grupe za otvaranje poglavlja 27 - Životna sredina i klimatske promene, u okviru pristupnih pregovora sa Evropskom unijom, zatim za razvoj infrastrukture u oblasti zaštite životne sredine, kao i druge projekte u toj oblasti.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Zaključeno je da će Švedska ovom donacijom, ali i prenošenjem svojih iskustava, doprineti poboljšanju kvaliteta životne sredine u Srbiji.

Srpski premijer je, takođe, istakao da Vlada Srbije veoma ceni podršku švedske vlade u procesu evrointegracija, kao i stručnu i savetodavnu pomoć koju pruža u tom procesu.

Ambasador Asp pohvalio je ekonomski napredak Srbije ostvaren kroz vladine reformske mere i dodao da će njegova zemlja nastaviti da podržava Srbiju na evropskom putu. Švedski diplomata je istakao da premijer Vučić i Vlada Srbije, svojim zalaganjem za saradnju u regionu, imaju veoma važnu ulogu u očuvanju stabilnosti Zapadnog Balkana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track