Vučić: Neću vladu s nacionalistima
Foto: Fonet, Beta

Lider SNS o novim partnerima

Vučić: Neću vladu s nacionalistima

Politika -

Premijer izjavio da će se boriti protiv SRS i drugih stranaka s ekstremističkim idejama i odbacio mogućnost da s njima napravi koaliciju

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će nastojati da obrazuje koalicionu vladu posle izbora i ako lista njegove Srpske napredne stranke osvoji apsolutnu većinu i isključio saradnju sa Srpskom radikalnom strankom i nacionalističkim snagama.Vučić je za izbore, koji će biti održani 24. aprila, rekao da su izbor između teške prošlosti i budućnosti u EU.Otvorio deo auto-puta- Boriću se protiv njihovih ideja, boriću se protiv njihovih vrednosti. Videćemo šta će narod odlučiti... Ne mislim da su nam potrebni novi ratovi, novi sukobi u regionu - rekao je Vučić u intervjuu za Politiku.Premijer je, inače, juče otvorio deonicu Koridora 10 od Grabovnice kod Leskovca do Grdelice, dugu 5,6 kilometara, i najavio da će dogodine u ovo vreme biti završen ceo auto-put od Preševa i makedonske granice do Subotice i Šida.- Auto-put nije nešto što je u džepu, ali on donosi u džep u budućnosti jer auto-put dovodi fabrike iz Turske, Nemačke, Kanade. Ovaj auto-put izgleda kao Švajcarska, kao pista. Ostalo je da se završi još 25 kilometara kroz Grdeličku klisuru, još osam kilometara Levosoje - Srpska Kuća, što će biti završeno do kraja godine, kao i još 238 metara u tunelu Manajle i onda ćemo opet da lupamo šampanjac i stižemo u Grčku dok si rekao keks - najavio je Vučić.On se zajedno s ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović provozao autobusom delom deonice. Na otvaranju dela auto-puta okupilo se mnogo građana tog dela Srbije, koji su se fotografisali s Vučićem, rukovali se s njim i tražili pomoć. Dobacivali su mu: „Živeo premijer“, „Tako je, pobratime Vučiću“, a neki od njih su se ubacivali dok je davao izjave i umesto novinara postavljali pitanja. Tako ga je jedna stanovnica Grdelice pitala da li postoji šansa da neko od investitora dođe u to mesto kako bi pre svega mladi dobili posao i priliku da rade.

Put kao pista... Zorana Mihajlović i Aleksandar Vučić
Put kao pista... Zorana Mihajlović i Aleksandar Vučić

Stižu investitori

- U Grdelicu će uskoro doći mali pogon, za 30 radnika, ali i to je značajno. Ako u Leskovac ili Kruševac budemo doveli jednog investitora, to će biti prilika za nekoliko hiljada radnih mesta - odgovorio je on.Vučić je zahvalio Svetskoj banci, koja je omogućila povoljne kredite za izgradnju tog dela auto-puta. Deonica Grabovnica-Grdelica nalazi se na južnom kraku Koridora 10, gradila ju je grčka kompanija „Terna“ s domaćim podizvodačima. Puštanju u saobraćaj prisustvovali su i generalni tehnički direktor „Terne“ Georgios Perdikaris i direktor „Koridora Srbije“ Dmitar Đurović.

O svojim greškamaNIJE MI TEŠKO DA SE IZVINIMVučić je juče rekao i da mu nikad nije teško da se izvini kad pogreši, ali da mu se čini da svi drugi u Srbiji „kao da imaju krunu na glavi“ kad treba da kažu izvini.- Meni nikad nije teško da kažem izvini kad god pogrešim, a grešim svakog dana, ali gledam da svoju grešku ispravim - poručio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track