JOVANOVIĆ: Žalim zbog besmislenog sukoba sa Sašom Radulovićem
Foto: Dragan Kadić

Sporna lista pokreta "Dosta je bilo" za pokrajinske izbore

JOVANOVIĆ: Žalim zbog besmislenog sukoba sa Sašom Radulovićem

Politika -

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izrazio je žaljenje zbog toga što koalicija čiji je član ta stranka poslednje dane kampanje provodi u "iracionalnom i besmislenom sukobu" s liderom pokreta "Dosta je bilo" Sašom Radulovićem.

"Moram da kažem da uprkos dogovorima koje smo napravili na sastanku opozicionih stranaka o saradnji, nenapadanju i medjusobnom neosporavanju u izbornoj kampanji, od čega samo (premijer Aleksandar) Vučić ima korist, deo vremena trošimo braneći se od napada bivšeg Vučićevog ministra. Zato što poštujem birače Radulovića, jer žele promene, i svakog čoveka koji je potpisao njegovu listu, smatram neodgovornim sa njegove strane prema tim biračima od kojih je tražio podršku to što ne zna i ne može da preda ispravnu listu", rekao je Jovanović.

U saopštenju LDP navodi se da je na skupu "Saveza za bolju Srbiju" u Vrbasu Jovanović rekao da mu je žao zbog odbijanja Radulovićeve liste u pokrajini, ali da izborna komisija mora da radi po zakonu i dodao da to nema nikakve veze ni s njim ni s njegovom koalicijom.

"LDP ima jednog predstavnika u Pokrajinskoj izbornoj komisiji, a po Raduloviću ispada da smo dželati njegove pokrajinske liste, iako je 19 članova glasalo za odbijanje liste. To je neodgovorno prema biračima, prema onima čije si potpise uzeo i tražio, i neodgovorno je prema zemlji... Nikada sebi ne bismo dozvolili da nekoga na takav način sprečavamo da učestvuje u izborima. Ali, nemojte da očekujete ni od mene, a ni od nas, da prihvatimo činjenicu da postoje pravila za sve, osim za bivšeg Vučićevog ministra, koji bi sredio Srbiju za godinu dana, a nije u stanju da prikupi legitimne potpise i popuni formular", rekao je lider LPD.

Jovanović je dodao da će "Savez za bolju Srbiju" staviti tačku na bilo kakvu svađu s Radulovićem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track