REVANŠ SPS Ružić: Vučić će morati da nam se izvini!
Foto: Zorana Jevtić, Fonet

Odgovara na prozivke premijera

REVANŠ SPS Ružić: Vučić će morati da nam se izvini!

Politika -

Lider SNS za Branka Ružića rekao da mu je jedina politika „mrzim Vučića“, a on mu poručio da posle 24. aprila stvari neće biti iste

BEOGRAD - Vodeći socijalisti nisu ostali dužni na prozivke premijera Srbije da je njihova jedina politika „mrzim Vučića“ i odgovaraju mu da će im se zbog takvih reči izvinjavati posle izbora!Lider naprednjaka Aleksandar Vučić poručio je da su funkcioneri SPS Branko Ružić i Novica Tončev njegovi najljući oponenti, koji su s drugim opozicionim liderima, poput Borisa Tadića, Vojislava Šešelja i Bojana Pajtića, ujedinjeni u tome da ga mrze.Svi se ujedinili- Svi oni danas su ujedinjeni u mržnji prema meni. Tu nema razlike između Borisa Tadića, Bojana Pajtića, Vojislava Šešelja, Sande Rašković Ivić, Novice Tončeva i Branka Ružića. Njihova jedina politika je „mrzim Vučića“. A ja ne mrzim nikoga - izjavio je Vučić u intervjuu Ninu.Kako je objasnio, incident na pijaci Đeram je pokazao da se opozicija vrlo lako može okupiti da ga sruši.- Ako su za tri sata bili u stanju da se dogovore o lakrdiji na pijaci Đeram, posle izbora će biti u stanju da se dogovore za tri minuta. Poznajem sve te ljude vrlo dobro, sve političke razlike će izbrisati samo da se dočepaju vlasti - tvrdi lider naprednjaka.S druge strane, prozvani potpredsednik SPS Branko Ružić odgovara da Vučić ima problem s autoprojekcijom i da će posle izbora morati da se izvinjava, jer će iz euforije upasti u pragmatizam.Upitna podela- Ja volim Srbiju, svoju porodicu, svoje prijatelje, svoj klub i obične ljude. Ne mrzim, niti sam ikoga ikad mrzeo, a oni koji imaju problem sa autoprojekcijom neka se pozabave tim problemom. SPS će biti značajniji faktor posle 24. aprila nego pre tog datuma, bili mi u vlasti ili u opoziciji. Čini mi se da će zbog nečijeg kasnijeg pragmatizma i sadašnje euforije pasti i neka izvinjenja. Živi bili pa videli - poručuje Ružić za Kurir.On kaže i da je pogrešno od SPS praviti imaginarnog protivnika.- Želja da se Srbija virtuelno polarizuje i da se podeli na one koji je vole i koji je mrze je politički vrlo upitna. Ta činjenica će biti još jasnija 24. aprila - naglašava potpredsednik SPS.

ANALIZA Američki portal Politiko o srpskom premijeruVUČIĆ - SPASILAC, MOĆNIK ILI OBOJEAmerički portal Politiko procenjivao je domete srpskog premijera u tekstu „Najnoviji mogući spasitelj Srbije je modernizator, moćnik - ili i jedno i drugo“ označio ga kao ključnog političkog aktera u regionu.- U zavisnosti od toga koga pitate, Aleksandar Vučić je ili poslednja nada Srbije da postane moderna evropska demokratija, ili moćnik na čekanju čije autokratske tendencije prete da destabilizuju Balkan... Vučić je osvojio poverenje ključnih lidera u SAD i Evropi - navodi Politiko i napominje da će posle pobede na izborima glavno pitanje biti šta on planira da uradi s tom moći.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja