RIK formira grupu koja će pregledati izborni materijal

RIK formira grupu koja će pregledati izborni materijal

Politika -
RIK će, kako je naveo, razmatrati Nikolićev prigovor i formirati grupu od članova RIK-a i zaposlenih u stručnoj službi Skupštine Srbije koja će detaljno pregledati kompletan izborni materijal i utvrditi da li i gde eventualno nedostaje džak sa glasačkim listićima

BEOGRAD - Republička izborna komisija (RIK) danas će razmatrati prigovor predsedničkog kandidata Srpske napredne strake (SNS) Tomislava Nikolića na regularnost izbora.

Sekretar RIK-a Veljko Odalović rekao je u četvrtak uveče da SNS traži da se izbori od 6. maja ponište na svim nivoima. "U zahtevu nedostaje više podataka o tome gde, šta, odakle su listići, odakle je džak, koliko listića, koje biračko mesto", rekao je Odalović i dodao da je optužba SNS veoma osetljivo pitanje i da će RIK učiniti sve da je proveri.

Lideri SNS su u četvrtak novinarima pokazali vreću sa, kako su rekli, 3.000 glasačkih listića pronađenih u kontejneru, tvrdeći da su oni zamenjeni listićima na kojima su bili zaokruženi kandidati vladajuće koalicije.

RIK će, kako je naveo, razmatrati Nikolićev prigovor i formirati grupu od članova RIK-a i zaposlenih u stručnoj službi Skupštine Srbije koja će detaljno pregledati kompletan izborni materijal i utvrditi da li i gde eventualno nedostaje džak sa glasačkim listićima.

Funkcioner DS Oliver Dulić i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić rekli su da pretpostavljaju da su ti listići iz Zaječara i da ih je uzeo jedan član naprednjaka. SNS je to negirala i saopštila da su listići iz Vojvodine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track