Tadić o izgradnji mostova i povezivanju sa EU
Foto: Tanjug

Tadić na Žeželjevom mostu

Tadić o izgradnji mostova i povezivanju sa EU

Politika -
Srbija nastaviti da gradi infrastrukturu, jer je to uslov za otvaranje novih radnih mesta, za nove investicije, ali i naš doprinos evropskoj transportnoj komunikaciji.

NOVI SAD - Predsednički kandidat Boris Tadić obišao je gradilište železničko-drumskog mosta preko Dunava u Novom Sadu i rekao tom prilikom da je naša obaveza da dovršavamo mostove - zbog građana Srbije, ali i zbog naših velikih evropskih prijatelja, jer ti mostovi povezuju delove Evrope.

Tadić je istakao da će Srbija nastaviti da gradi infrastrukturu, jer je to uslov za otvaranje novih radnih mesta, za nove investicije, ali i naš doprinos evropskoj transportnoj komunikaciji.

On je dodao da je sa ministrom za infrastrukturu Milutinom Mrkonjićem, ovog puta kao građanin, razgovarao o tome šta će biti s mostom koji je poslužio izvanredno u međuvremenu, ali bi ga sada množda trebalo što racionalnije iskoristiti i, kako je rekao, postaviti na mesto na kojem će biti najskorisniji.

"Verujem da će nam se ponovo uloge objediniti u narednih nekoliko dana, pa ćemo zajedno planirati i projektovati izgradnju infrastrukture, čineći iskorake koje će koristiti generacije koje dolaze", poručio je Tadić.

On je istakao da je veoma ponosan što se vraća u život most koji je bio simbol Novog Sada i Vojvodine.

Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer ocenio je da je Žeželjev most važan infrastrukturni projekat za Srbiju, Novi Sad, ali i Evropu.

Dežer se osvrnuo i na kritike na račun EU koja pet meseci kasni sa ovim projektom, što je on prihvatio, ali i dodao da su ove nedelje radovi otpočeli.

"Obećavam građanima Novog Sada da ćemo odraditi posao i da ostajemo pri našim obećanjima da će most biti izgrađen. Biće završen nadam se na vreme, u novembru naredne godine. Moramo nadoknaditi zaostatak, ali smo opredeljeni da završimo posao", poručio je on, podsetivši da EU za taj projekat stavlja na raspolaganje oko 33 miliona evra.

Prema njegovim rečima EU investira 25 miliona evra kroz dotacije za most, ali i 5,5 miliona evra za pristupne puteve, kao i dodatna sredstva za superviziju građevinskih radova.

Dežer je napomenuo i da je Žezeljev most zajednički projeket grada i Pokrajine, koji će povezati Srbiju sa EU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track