VUČIĆ: Plan i program nove vlade za desetak dana, jedan ministar manje
Foto: Zorana Jevtić

Nova vlada

VUČIĆ: Plan i program nove vlade za desetak dana, jedan ministar manje

Politika -

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da se ni sa kim još nije konsultovao oko sastava nove vlade na vanrednoj konferenciji za novinare dodajući da sa saradnicima svakog dana razgovara o programu i planu vlade na kome se radi temeljno i ozbiljno.

Vučić je izjavio da će plan i program nove Vlade Srbije biti poznati za desetak dana i da će možda imati jednog ministra manje. Vučić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije kazao da se ni sa jednim stranačkim liderom nije konsultovao o sastavu nove Vlade.

"Prvo ću mojim saradnicima da kažem šta mi je ideja, a njima još nisam ništa rekao. Samo razgovaramo o planu i programu svaki dan, radi se temeljno i ozbiljno, još desetak dana i imaćemo plan i program", rekao je Vučić.

Otvorićemo prostor za nove ljude iz SNS

Lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da će biti dosta novih imena u toj stranci. Vučić je novinarima u Beogradu rekao da će o tome razgovarati sa saradnicima i da želi da vidi i da se otvori prostor u stranci za neke nove, mlade ljude, posebno što će dosta funkcionera zauzeti mesto u vladi. "Vreme je da u narednom periodu dođe do smene generacija. Biće dosta novih imena", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, nova Vlada će "možda" imati jednog ministra manje, a pre njenog formiranja biće detaljnije definisane nadležnosti dva ministarstva.

Upitan da li će se konsultovati s liderima LDP-a i LSV-a, Čedomirom Jovanovićem i Nenadom Čankom, o sastavu nove Vlade Srbije, Vučić je kazao da će sa svima razgovarati o tome kako vide političku scenu Srbije, ali je i pozvao novinare da ne pokušavaju da nagadjaju ko će ući u novu Vladu jer sve što su nagadjali "nije se pokazalo tačnim".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track