ZADOVOLJNI VOJVODA Šešelj: Bramerc mi je ponovo p...šio!
Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

Srbija odbila da izruči radikale Hagu

ZADOVOLJNI VOJVODA Šešelj: Bramerc mi je ponovo p...šio!

Politika -

Nakon odluke suda u Beogradu da ne isporuči Radetu, Jojića i Ostojića, lider SRS u svom stilu poručuje: I dalje stojim iza onog da je.em mater svima u Hagu!

Srbija je odlučila da ne izručuje Haškom tribunalu troje radikala.

Zbog takvog epiloga lider SRS Vojislav Šešelj je ponovo likovao, poručujući da mu je haški tužilac „još jednom popušio“.Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu juče je utvrdilo da nisu ispunjeni uslovi za predaju i hapšenje okrivljenih radikala Vjerice Radete, Petra Jojića i Jove Ostojića koje je Haško tužilaštvo optužilo za zastrašivanje svedoka u procesu protiv Šešelja. O svemu tome predstavnik Srbije pred Haškim tribunalom Saša Obradović i zvanično je obavestio Tribunal, koji je nalog za izručenje funkcionera Srbiji izdao 19. januara 2015.Šešelj za Kurir ocenjuje da je odluka suda jedina moguća i ispravna, ali i da su radikali ponovo „razbucali Haški tribunal“.- I dalje stojim iza one moje rečenice s početka suđenja u Hagu: „Je.em vam majku svima, možete samo da mi popu.ite ku.c!“ E, Bramerc mi je još jednom popu.io! Ja sam Hag već pobedio i obesmislio njegovo postojanje, a to su sada uradili i Vjerica, Jovo i Petar. Odluka našeg suda je ispravna, a na stranu to što je optužba bila zasnovana na najodvratnijim lažima - kaže Šešelj.

Foto Fonet Nenad Đorđević
Foto Fonet Nenad Đorđević

Na pitanje da li to znači da se nagodio s vlastima, što mu neki spočitavaju, Šešelj odgovara da su to „potpune besmislice“!Radeta kaže da su ona i njene stranačke kolege na saslušanju rekle da nema pravnog osnova za izručenje, da nema nikakve krivice i da neće ići dobrovoljno u Hag. - Sudija je doneo rešenje kojim je utvrdio upravo to - navodi Radeta. Ostojić kaže da se nakon svega oseća kao da je „sa sebe skinuo 20 tona tereta. -Bio bi najveći greh da su nas izručili - kaže Ostojić.

Maja KocijančićEK ĆE ANALIZIRATI SLUČAJU Evropskoj komisiji najavljuju da će analizirati odluku o neizručivanju radikala.- Mi podržavamo rad Tribunala i jasan je naš stav povodom pune saradnje Srbije. Isto tako sud mora samostalno da obavlja svoj posao - rekla je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić.

Haški sudČEKAMO PRAVOSNAŽNU ODLUKUHaški sud je saopštio da će se tek izjasniti o odluci suda u Beogradu.„Pretresno veće Tribunala izjasniće se o ovom pitanju u dogledno vreme, nakon što dobije pravosnažnu odluku beogradskog suda, poručuju iz Haga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track