SAMIT 100: Nikolić za vikend u radnoj poseti Sarajevu
Foto: Dragana Udovičić

Ekonomski samit i sastanak lidera Brdo-Brioni

SAMIT 100: Nikolić za vikend u radnoj poseti Sarajevu

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće sutra i u nedelju u radnoj poseti Sarajevu u okviru koje će učestvovati na ekonomskom samitu €œSamit 100€ i sastanku lidera Brdo Brioni proces.

Prvog dana posete predsednik Nikolić će u učestvovati na €žSamitu 100€œ koji se ove godine održava u Sarajevu pod nazivom "€œDogovor za novo doba"€, najavila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Na Samitu će sto najuspešnijih privrednika iz regiona predstaviti primere dobre prakse kroz panel diskusije. Predsednik Republike Srbije će u Sarajevu imati i bilateralni sastanak sa predsednikom Republike Slovenije, Borutom Pahorom, navodi se u saopštenju.

U nedelju, 29. maja, održaće se sastanak lidera regiona Brdo Brioni proces, kojem će kao gost prisustvovati i predsednik Italije Serđo Matarela. Tokom drugog dana predsednik Nikolić će se na marginama sastanka Brdo Brioni proces sastati i sa predsednikom Italije Serđom Matarelom, predsednikom Slovenije Borutom Pahorom, predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović.

Takođe, Nikolić će se u nedelju na marginama sastanka sastati i sa predsednikom Makedonije Đorđem Ivanovim, predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, predsednikom Albanije Bujarom Nišanijem i članovima Predsedništva BiH, Mladenom Ivanićem, Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track