OPROŠTAJNA POSETA: Švedski ambasador Asp kod Jadranke Joksimović
Foto: Dado Djilas

Vlada Srbije

OPROŠTAJNA POSETA: Švedski ambasador Asp kod Jadranke Joksimović

Politika -

BEOGRAD - Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović primila je danas u oproštajnu posetu odlazećeg ambasadora Kraljevine Švedske u Srbiji Kristera Aspa.

Joksimović je izrazila zahvalnost ambasadoru Aspu na podršci Švedske evropskom putu Srbije, kao i podršci da se do kraja holandskog predsedavanja Evropskom unijom otvore poglavlja 23 i 24.

Foto: Beta
Foto: Beta

Joksimović je pozdravila stav Švedske o objektivnom vrednovanju individualnog napretka država kandidata u procesu evropskih integracija i stavu da bilateralna pitanja ne treba unositi u proces pregovora sa Evropskom unijom.

Ona se zahvalila Aspu na značajnoj bilateralnoj pomoći koju je Švedska uputila Srbiji kao podršku za unapređenje vladavine prava, reformu javne administracije, zaštitu životne sredine i naglasila važnost daljeg razvoja saradnje dve zemlje.Asp je pohvalio reformski proces koji sprovodi Vlada Srbije, kao i ekonomski napredak koji je ostvaren u prethodnom periodu.Takođe, istakao je značaj što skorijeg otvaranja poglavl?a 23 i 24, koje će dati novu dinamiku pregovaračkom procesu Srbije i EU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja