Maja Gojković: Hvala Bogu, predsednika imamo i zove se Toma
Foto: Zorana Jevtic

Ima vremena za priču o predsedničkim izborima

Maja Gojković: Hvala Bogu, predsednika imamo i zove se Toma

Politika -

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da ne zna zbog čega se nameće tema o predsedničkim izborima, jer će oni biti održani za godinu dana, i dodala da za to ima dovoljno vremena.

"Neko sada spinuje različite teme, poput Savamale, ili se bavi predsedničkim izborima koji su za godinu dana. Hvala Bogu, predsednika Srbije imamo, i zove se Tomislav Nikolić. A ko će biti kandidat SNS? Imaćemo jednog. Ima vremena i za priču o tim izborima. I svi koji i iz SNS-a i van SNS-a nameću tu temu neka se sami zapitaju da li nemaju ni o čemu drugom da pričaju, pa onda da ne kažem šta", rekla je Maja Gojković.

Prema njenoj oceni, prva tema bi trebalo da bude "fantastičan uspeh" Srpske napredne stranke na nedavno održanim izborima, skoro formiranje nove Vlade Srbije i ubedljiva pobeda SNS u Vojvodini, gde je Demokratska stranka bila na vlasti 16 godina.

Maja Gojković, koja je bila predsednica i prethodnog saziva parlamenta, ocenila je da je u novom sazivu neće čekati teži posao nego u prethodnom mandatu."Ne znam zašto deo javnosti ima takvu percepciju", rekla je ona i dodala da su predstavnici Dveri i Pokreta "Dosta je bilo" pravili probleme predsedavajućem Dragoljubu Mićunoviću na konstitutivnoj sednici ali da "ne očekuje ništa ozbiljnije sa njima", jer će ih "ubediti da pročitaju poslovnik".

"I da shvate da parlament nije sajber prostor u kome si sam, pa tvituješ po čitav dan i onda si zadovoljan porukama koje dobijaš. Parlament je ozbiljna institucija u kojoj se donose zakoni i odluke koje određuju život običnog čoveka. Ovo nije mesto na kome će se neko infantilno ponašati. Ovo je mesto političkog dogovora, a ne da se od svega pravi amaterska pozorišna predstava", rekla je Gojković.

Govoreći o niskim cenama u skupštinskom restoranu i zahtevima da se povećaju, predsednica parlamenta je rekla da to nije skupštinski restoran i da već jednom treba da se završi s tom pričom."To je restoran Uprave za zajedničke poslove. I osim što se nalazi u zgradi parlamenta, Skupština apsolutno nema ništa s tom kantinom. Ako imate nešto o cenama ili o jelovniku, izvolite, javite se na pravu adresu, a ne na adresu Skupštine. Mi treba da radimo posao za koji je parlament zadužen", rekla je ona.

(Beta/Nedeljnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track