ŠIRI SE U 500 KVADRATA: Tasovče, odakle ti kućerina i tri stana?
Foto: Zorana Jevtić

Ministar kulture ima četiri nekretnine

ŠIRI SE U 500 KVADRATA: Tasovče, odakle ti kućerina i tri stana?

Politika -

Bivši direktor Filharmonije na svoje ime ima kuću od 199 kvadrata, a još tri stana vode se na njegovu suprugu Mirjanu Mitrović

Ivan Tasovac, ministar kulture, ima kuću i tri stana u Beogradu, saznaje Kurir. Od toga, tri nekretnine se vode na Mirjanu Mitrović, njegovu nevenčanu suprugu, s kojom ima sina.Srpska javnost zna za kuću u Ulici Ljube Stojanovića na Paliluli, gde je ministar imao incident s komšijom. Ali ono što javnost ne zna jeste da Tasovčeva vanbračna supruga ima na svoje ime stan od čak 122 kvadrata u Đušinoj ulici na Paliluli, u megaluksuznoj zgradi!

Vanbračno upisan

Pored te stančine, Mitrovićeva ima i dva stana u Draže Pavlovića, oba u istoj zgradi, od 65 i 82 kvadrata!- Stan u Đušinoj vodi se na Tasovčevu vanbračnu suprugu Mirjanu Mitrović, ali je novac za kupovinu stana dao on. Stan je kupljen 2008. od firme „KB dom“, a plaćen je oko 250.000 evra - kaže izvor Kurira.Na interfonu ove zgrade pored prezimena Mitrović nalazi se i Tasovac, kao i na druga dva stana u istoj opštini - Paliluli.- Znamo da su to stanovi ministra, odnosno njegove vanbračne supruge. Ne viđamo je često ovde, a i niko iz zgrade nije blizak s njom - kaže komšinica iz zgrade u Ulici Draže Pavlovića.

Mirjana Mitrović je do pre četiri-pet godina radila kao generalni menadžer digitalne štamparije (ime poznato redakciji). Sada, međutim, nije poznato da li i gde radi, a ni njene nekadašnje kolege nisu znale da kažu da li trenutno ima posao. S druge strane, komšije u Ljube Stojanovića tvrde da Tasovčeva vanbračna supruga stanuje u toj kući, te da je stalno viđaju u dvorištu, pa je pitanje da li uopšte radi. To nas dovodi do pitanja od kojih para je vanbračna Tasovčeva supruga kupila tri stana na Paliluli, ukupne površine 279 kvadrata!

O džipu niko ne priča

Mitrovićeva vozi i luksuzni automobil - džip, koji je stalno parkiran ispred ovog stana.Kurir je poslao pitanja Ministarstvu kulture, međutim, odgovor nismo dobili do zaključenja broja. Pitanja smo prosledili i Agenciji za borbu protiv korupcije, ali je odgovor izostao. Agenciju smo pitali da li je Tasovac u imovinskoj karti svoje vanbračne supruge ili žene s kojom ima dete naveo da je ona vlasnik tri stana, kao i da vozi džip, te da li je naveo gde radi i kolika su joj mesečna primanja. Isto tako, Agenciju smo pitali i da li je, ukoliko ima neslaganja s vrednošću imovine i primanjima, istražila od kog novca je Tasovčeva vanbračna supruga to kupila.

Zvanična imovinska kartaZA DVE NEDELJE DOZIDAO 100 KVADRATA?!Tasovac je dužan da Agenciji dostavi podatke o imovini svoje porodice, ali oni postaju javni tek ako on da saglasnost. U svojoj imovinskoj karti Tasovac je naveo da poseduje samo kuću od 199 kvadrata, kao i građevinsko zemljište od 651 kvadratnog metra. Zanimljivo je da je Tasovac za samo dve nedelje od kuće od 85 kvadrata došao do kuće od 199 kvadrata. Naime, u imovinskoj karti od 11. septembra 2014. Tasovac je naveo da poseduje kuću od 85 kvadrata, da bi 26. septembra iste godine naveo da je vlasnik kuće od 199 kvadrata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track