Najnovije vesti

NEĆE IM PROĆI: Zorana Mihajlović osudila pretnje Nebojši Stefanoviću
Foto: Dado Đilas

Pokušaj destabilizacije Srbije

NEĆE IM PROĆI: Zorana Mihajlović osudila pretnje Nebojši Stefanoviću

Politika

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović je najoštrije osudila pretnje smrću i pokušaj napada na ministra policije Nebojšu Stefanovića i ocenila da je to pokušaj destabilizacije Srbije.

Vrlo sam zabrinuta jer se napad na ministra Stefanovića dogodio na njegovom kućnom pragu neposredno pred obeležavanje Dana policije, kada Srbija može da slavi uspešne rezultate u borbi protiv kriminala, navela je u pisanoj izjavi Mihajlović.

Podsećam da su pretnje ubistvom “zoljom”, kakvu je doživeo ministar Stefanović, o čemu je javnost danas obavestio "Kurir", nešto što smo već imali prilike da vidimo u našoj bliskoj prošlosti, navela je ona.

Prema oceni Mihajlović, napad na ministra Stefanovića pokazuje paniku i strah kod onih koji misle da je u Srbiji ponovo moguće nekažnjeno se baviti kriminalom.

Pretnje smrću ministru Stefanoviću su i dokaz dugotrajne, beskompromisne i uspešne borbe prvog čoveka MUP protiv organizovanog kriminala i narko bandi. Zato ovaj napad i ne može biti ništa drugo do pokušaj kriminalnih grupa da destabilizuju Srbiju, ističe ona.

Ali, neka kriminalci i narko dileri znaju: Ovo vam neće proći, poručuje Mihajlovićeva.

Ona očekuje da nadležni organi u najkraćem roku rasvetle napad i "hitno obaveste javnost Srbije" .

Kurir je danas na naslovnoj strani objavio da je Beograđanin M.M. pretio Stefanoviću ispred kuće da će ga likvidirati, posle čega je uhapšen.

On je osumnjičen da je u noći između subote i nedelje pretio da će zoljom ubiti ministra policije, piše Kurir, navodeći da je ekskluzivno imao uvid u dokument o incidentu koji se zasad čuva u najstrožoj tajnosti.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...