PARLAMENTARNA SARADNJA I PRIJATELJSTVO: Gojković se sastala sa predsdnikom kubanske Skupštine
Foto: Beta/Milan Obradović

Huan Estebana Las Ernandes prvi put u Srbiji

PARLAMENTARNA SARADNJA I PRIJATELJSTVO: Gojković se sastala sa predsdnikom kubanske Skupštine

Politika -

Tokom današnjeg susreta istakli smo važnost da veoma dobre, prijateljske odnose dva zemlje konkretizujemo i kroz jaču međuparlamentarnu saradnju, saopštili su danas predsednik Skupštine Srbije Maja Gojković i predsednik Skupština Kube Huan Estebana Las Ernandes, prvi predsednik tog tela koji je posetio Srbiju.

Želimo razvijenu saradnju radnih tela naših Skupština, parlamentarnih grupa prijateljstava, a naročito je važna razmena stavova kod tema od zajedničkog interesa na međunarodnom planu, pogotovo u Interparlamentnoj uniji, rekla je Gojković, podsetivši da su dva Parlamenta potpisala sporazum o saradnji prilikom njene posete Kubi.

Gojković je zahvalila na podšci Kube Srbiji u odbrani teritorijalnog integriteta i suvereniteta, što pokazuje neposrednim delovanjem kod glasanja, kao na primer pri pokušaju Kosova da postane članica UNESKO.

Predsednik Skupštine Kube Ernandes je, kao i Gojković, naglasio da dobre političke odnose treba da prati i jača ekonomska saradnja, i naveo da odnosi Srbije i Kube odražavaju prijateljstvo dva naroda.

Ernandes je ponovio prinicipijelni stav Kube u podršci Srbiji u odbrani njenog teritorijalnog integriteta, suvereniteta i pravu da sama odlučuje o svojoj svojoj sudbini i zahvalio Srbiji na podršci da se ukine američka blokada Kube.

Naša dva naroda dosta liče, nama je uvedena blokada, Srbija je bombardovana i bila pod sankcijama, ali smo opstali jer branimo pravednu ideju i to nam je zajedničko, rekao je Ernandes.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track