Ubedljiva pobeda DS u Vojvodini

Izbori

Ubedljiva pobeda DS u Vojvodini

Politika -
Od 120 mesta u pokrajinskoj skupštini demokrate osvojile 58. Tadić u Vojvodini dobio 10 odsto više glasova od Tome Nikolića

NOVI SAD - Osvojili pokrajinski parlament.- Demokratska stranka je u Vojvodini odnela ubedljivu pobedu. Od 51 kandidata u drugom krugu 42 su pobedila svoje oponente i u ovom trenutku imamo 58 od 120 poslanika u Skupštini Vojvodine. S obzirom na to da će u tri izborne jedinice glasanje najverovatnije biti ponovljeno zbog nedostataka, postoji mogućnost da čak osvojimo i apsolutnu većinu - izjavio je sinoć potpredsednik Demokratske stranke i pokrajinski premijer Bojan Pajtić.On je dodao da je izvesno da će stranke koje su do sada činile pokrajinsku vlast ponovo imati većinu u Skupštini Vojvodine.- Želim da zahvalim građanima Vojvodine na ovako snažnoj podršci našim kandidatima, kao i našem predsedničkom kandidatu Borisu Tadiću, koji je u Vojvodini sa deset procenata pobedio svog protivnika Tomislava Nikolića. Ovo je veliki podvig, jer je ovo treći mandat - dodao je Pajtić.Kada je reč o predsedničkim izborima, Pajtić navodi da su građani Vojvodine uradili svoj deo posla, kao i Demokratska stranka u pokrajini.- Ovako velika prednost naših kandidata govori da smo zaista dali svoj maksimum. Videćemo ko nije dao svoj maksimum i kako se ko ponašao na ovim izborima - rekao je Pajtić.On je dodao da demokrate, i ako osvoje apsolutnu većinu, neće samostalno formirati pokrajinsku vladu, već će razgovarati s dosadašnjim partnerima .Od 30 kandidata SNS u drugom krugu pokrajinskih izbora 12 je osvojilo mandat u Skupštini Vojvodine, potvrdio je predsednik Okružnog odbora SNS za Južnu Bačku Igor Mirović. Sa 14 mandata, koliko su naprednjaci osvojili na izborima po proporcionalnom sistemu, imaće ukupno 26 poslanika.- Bićemo vrlo snažna poslanička grupa u pokrajinskom parlamentu. A sa ovako jakom grupacijom i novim predsednikom Srbije očekujem da ćemo imati bolji odnos između Vojvodine i vlasti u Beogradu - dodao je Mirović.Socijalistička partija Srbije osvojila je četiri mandata, što sa devet mesta osvojenih po proporcionalnom sistemu iznosi ukupno 13 poslaničkih mandata u Skupštini Vojvodine.

Saša Popović

Hleba i masti za gosteBranislav Bogaroški, potpredsednik IO GO Lige socijaldemokrata Vojvodine, istakao je da je ova stranka osvojila dva poslanička mandata u drugom krugu većinskih izbora u Vojvodini, što sa osam poslanika iz proporcionalnih izbora čini ukupno deset.Ligaši su, kada je saopšteno da je Nikolić postao predsednik, goste u svom izbornom štabu počastili hlebom i mašću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track