Sledeće nedelje o zakletvi predsednika

Odluka

Sledeće nedelje o zakletvi predsednika

Politika -
Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović rekla da će tada biti odlučeno kada će i pred kojim sazivom parlamenta Nikolić položiti zakletvu

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović rekla je da će početkom sledeće nedelje biti doneta odluka kada će i pred kojim sazivom parlamenta Tomislav Nikolić, novi predsednik Srbije, položiti zakletvu.

"Noćas smo se dogovorili da početkom sledeće nedelje odlučimo kad će i pred kojim sazivom parlamenta, starim ili novim, Tomislav Nikolić položiti zakletvu", rekla je Slavica Đukić-Dejanović.

Prema njenim rečima, predsednik Srbije ima dve mogućnosti - da položi zakletvu pred starim skupštinskim sazivom koji je još aktuelan ili da položi zakletvu posle verifikacije mandata poslanika novog saziva.

Novi saziv parlamenta treba da bude konstituisan do 9. juna, a nova vlada izabrana u naredna tri meseca. Slavica Đukić-Dejanović je kazala da će konstitutivnu sednicu parlamenta, kojoj će predsedavati najstariji poslanik, zakazati pošto budu objavljeni zvanični rezultati drugog kruga predsedničkih izbora, što očekuje u četvrtak.

"U ovoj nedelji neću zakazati konstitutivnu sednicu, verovatno u sledećoj", rekla je Slavica Đukić-Dejanović.

Bez obzira što znamo ko je novi predsednik Srbije, treba da sačekamo da Republička izborna komisija proglasi zvanične rezultate, kazala je ona. Predsednik države stupa na dužnost polaganjem zakletve pred poslanicima Skupštine Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja