ČEDA PROPO: Izvršitelji mu zaplenili firmu
Foto: Dragan Kadić

Biznismen u pokušaju Lideru LDP poslovi pucaju na sve strane

ČEDA PROPO: Izvršitelji mu zaplenili firmu

Politika -

Jovanović ostao bez vlasništva u preduzeću „Agrohub“ zbog duga od oko 200 miliona dinara prema kompaniji „Mediolanum invest“

Čedomiru Jovanoviću, predsedniku LDP, zaplenjena je firma „Agrohub“ zbog duga od oko 200 miliona dinara.Kurir je već pisao da Jovanoviću izvršitelji dišu za vrat jer njegovo preduzeće duguje 200.218.979 dinara brokersko-dilerskom društvu „Mediolanum invest“ iz Beograda. Kako je bilo navedeno na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, u zabeležbama, Jovanović je na ime duga založio svoj udeo u firmi od 100 odsto.

Dug nije vraćen

Danas tog zaloga na sajtu APR nema, a u dokumentu od 8. jula 2016. navodi se da je u registar privrednih subjekata upisan zaključak izvršitelja Marka Vukićevića, broj 10 I. I. 278/16, od 31. marta 2016. U tom dokumentu APR stoji da se određuje sprovođenje izvršenja određeno „rešenjem Trećeg osnovnog suda u Beogradu plenidbom, procenom i prodajom 100 odsto udela koje izvršni dužnik Čedomir Jovanović ima u Privrednom društvu za pružanje usluga u poljoprivredi Agrohub d.o.o. i prenosom novčanih sredstava ostvarenih prodajom udela“. Drugim rečima, Jovanovićeva firma čiji je on jedini vlasnik trebalo bi da se zapleni, proceni i potom proda kako bi se namirio dug prema „Mediolanumu“.Kako saznajemo, dug nije vraćen.
Više mu leži provod nego biznis... Čedomir Jovanović
Više mu leži provod nego biznis... Čedomir Jovanović

Ispitivali svu imovinu

- Ovo znači da je došlo do zaplene firme. Tek treba da se angažuje stručnjak koji će proceniti vrednost same firme, a onda ide prodaja. Potom ide, naravno, i namirenje duga - kaže izvor našega lista, upućen u procedure izvršitelja.Inače, u okviru redovne procedure izvršitelj Marko Vukićević poslao je dopis državnim institucijama kako bi se ustanovilo šta Jovanović ima od imovine. Izvršitelj je zatražio podatke o imovini od Agencije za privredne registre, PIO, Ministarstva finansija, Uprave prihoda i Katastra nepokretnosti.Jovanović nije odgovorio na SMS s pitanjem Kurira, dok su nam iz „Mediolanum investa“ poručili da su direktor i njegov zamenik na odmoru, te da niko drugi nije ovlašćen da daje izjave za medije. Ni advokat ove firme nije želeo da išta komentariše. Izvršitelj Marko Vukićević je, zbog pravila i procedure, odbio da komentariše konkretan slučaj.

Loš poslodavacDUGUJE PLATE RADNICIMAČedomira Jovanovića i bivši radnici „Agrohuba“ jure za zaostale plate, a Ištvan Bokar, jedan od njih, pokrenuo je i postupak pred sudom.- Meni duguje oko 100.000 dinara za mart, april i maj 2015. Kad sam video da mi nije isplatio tri plate, nisam hteo više da radim, a slučaj je sada na sudu - kaže on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja