VULIN: Za mir je potrebno dvoje, ali je teško imati dobre odnose kad Hrvati veličaju ustaštvo
Foto: Marina Lopičić

Reakcija

VULIN: Za mir je potrebno dvoje, ali je teško imati dobre odnose kad Hrvati veličaju ustaštvo

Politika -

Srbija želi najbolje moguće odnose sa Hrvatskom zarad stabilnosti čitavog regiona, zbog sebe i zbog Srba koji žive u Hrvatskoj, ali je teško imati dobre odnose kada se na proslavi "Oluje" veliča ustaštvo, izjavio je danas ministar za rad tehničke Vlade Srbije Aleksandar Vulin.

"Hoćemo da imamo odnose u kojima se gleda napred i nešto stvara i koji nisu opterećeni lošom prošlošću, ali kada imate proslavu Oluje na kojoj se najbrutalniji način ponovo podiže ustaštvo, ponižavaju preostali Srbi i preti Srbiji onda je jako teško govoriti o dobrim odnosima", rekao je Vulin.

On je u izjavi novinarima, posle obeležavanja Dana rudara, rekao da nije ružna reč nije došla iz Srbije.

"Na komemoraciji u Busijama nije bilo nijedne teške reči. U Busijama preko 20.000 ljudi na komemoraciji nije reklo nijednu ružnu reč i nije zapalilo hrvatsku zastavu. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je izrazio tugu, ali nije rekao nijednu ružnu reč", napomenuo je Vulin.

Vulin je istakao da je za mir potrebno dvoje.

"U Kninu smo imali ustaše, fašiste, Tompsona i predsednicu Hrvatske koja je izašla i rekla da je Oluja bila etički besprekorna", ukazao je Vulin i dodao da je ona to izgovorila bez obzira što je u akciji "Oluja" ubijeno više od 2.500 Srba, mahom civila.

"Nismo čuli nijednu jedinu reč žaljenja, nijednu jedinu reč o miru i suživotu. Jako je teško graditi dobre odnose kada to neko ne želi. Srbija ne može da gradi dobre odnose sa fašističkom politikom", rekao je Vulin.

"Samo ste u ova dva dana videli razliku između jedne odgovorne i ozbiljne države kao što je Srbija koja hoće mir i stabilnost i i države koja se vraća u prošlost i koja nije u stanju da se otrgne od ludila fašizma", zaključio je Vulin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track