PUPS još nije razgovarao o formiranju vlade

PUPS još nije razgovarao o formiranju vlade

Politika -
Razgovora o formiranju vlade za sad nije bilo. PUPS će, kad bude razgovarao, o tome obavestiti javnost, rekao je Krkobabić

BEOGRAD - Potpredsednik Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić izjavio je da do sada ta partija nije razgovarala o formiranju nove vlade ni sa jednom strankom, a sve odluke donosiće samostalno.

"Odgovorno trvdim da još ni s kim nismo razgovarali o formiranju vlade, ni s postojećim koalicionim partnerima. Socijalističkom partijom Srbije (SPS) i Jedinstvenom Srbijom, ni s partnerima sa kojima smo činili širu koaliciju, ni sa Srpskom naprednom strankom (SNS)", rekao je Krkobabić.

Prema njegovim rečima, tema formiranja vlade još nije otvorena.

Upitan da li PUPS može da izađe iz koalicije sa SPS i uđe u vladu sa SNS, Krkobabić je rekao da će ta stranka sve odluke donositi na stranačkim organima i samostalno, što, kako je rekao, ne isključuje dogovor sa SPS.

"To su pitanja na koja je nemoguće sada odgovoriti sa da ili ne, bitno je da razgovora o formiranju vlade za sad nije bilo. PUPS će, kad bude razgovarao, o tome obavestiti javnost", rekao je Krkobabić.

PUPS je na parlamentarnim izborima 6. maja nastupio u koaliciji sa SPS-om i Jedinstvenom Srbijom koja je osvojila ukupno 44 mandata, od čega 12 mandata pripada PUPS-u.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track