Ivanović: Osnivanje kancelarije provokacija

Ivanović: Osnivanje kancelarije provokacija

Politika -
Takve kancelarije neće biti prihvaćene od Srba, jer imaju lokalnu samoupravu, koja solidno funkcioniše

PRIŠTINA - Državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je danas da je formiranje Administrativne kancelarije Vlade Kosova za severni deo Kosovske Mitrovice provokacija i pokušaj promene stanja na terenu uoči dijaloga Beograda i Prištine.

"Neće biti nikakve posebne reakcije Vlade Srbije, pogotovo ne u ovoj situaciji, osim osude i deklarisanja ovog akta kao flagrantne provokacije koja nema za cilj smirivanje stanja nego uznemiravanje srpskog stanovništva i stvaranje situacija u kojoj su lako mogući incidenti", rekao je Ivanović.

Državni sekretar je ocenio da Srbi neće prihvatiti takve kancelarije i da je njihovo osnivanje pokušaj promene stanja na terenu uoči dijaloga koji je, kako je kazao, više nego izvestan.

"Takve kancelarije neće biti prihvaćene od Srba, jer imaju lokalnu samoupravu, koja solidno funkcioniše. Ima ta samouprava svojih mana, to bi naravno moglo biti mnogo bolje, ali sigurno neće popraviti situaciju neka lokalna samouprava nametnuta od Prištine ili nekih međunarodnih krugova", rekao je Ivanović.

Prema njegovim rečima, formiranje te kancelarije ne može promeniti polaznu poziciju Srba sa severa Kosova, ali ni poziciju buduće srpske vlade u pregovorima sa Prištinom.

Vlada Kosova juče je odlučila da formira Administrativnu kancelariju za severni deo Kosovske Mitrovice, koja će pružati sve usluge građanima i koordinirati angažovanje i investicije u tom delu Kosova.

Kancelariju će činiti sedam direkcija sa 55 zaposlenih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track