NEKA ČEKA LEPOTICA: Dodik ispalio Moniku Beluči zbog Vučića!
Foto: Dragan Kadić

Muke predsednika Republike Srpske

NEKA ČEKA LEPOTICA: Dodik ispalio Moniku Beluči zbog Vučića!

Politika -

Umesto u Veneciji sa slavnom glumicom, predsednik RS Milorad Dodik kafu pio u Beogradu s premijerom Srbije

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik morao je juče da otkaže kafu sa jednom od najlepših glumica sveta Monikom Beluči zbog sastanka s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu! Dodiku je bilo zakazano viđenje s Belučijevom u Veneciji, ali ga je, verovatno, nevoljno odložio da bi razgovarao o referendumu u RS.

- Trebalo je da se Dodik u podne vidi s Monikom Beluči, povodom promocije najnovijeg filma Emira Kustrice „Na mliječnom putu“. Međutim, isprečio se sastanak s Vučićem. Morao je da to ostavi po strani i dođe u Beograd - kaže izvor Kurira.Nema referenduma ako...Inače, situacija povodom održavanja referenduma u RS nije se promenila nimalo ni nakon jučerašnjeg sastanka Vučića i Dodika. Vučić je ponovio stav Srbije da ne podržava referendum, dok je Dodik rekao da će izjašnjavanje o Danu RS biti odloženo ako Ustavni sud BiH ne promeni odluku.Izvor Kurira u Vladi Srbije kaže i da je jučerašnji susret s Dodikom ponovo bio mučan.- Za premijera su sastanci s Dodikom bili vrlo teški. Sve ovo u vezi sa održavanjem referenduma u RS mu baš teško pada - kaže sagovornik Kurira. Zvanično, iz Vlade je saopšteno da su se njih dvojica saglasili da je mir najvažniji uslov za napredak i sigurnu budućnost srpskog naroda na zapadnom Balkanu, ali i svih ostalih naroda koji žive na tom prostoru.Bliži odnosi

- Vučić je ponovio stavove Srbije iznete prošle nedelje na sastanku u Predsedništvu Srbije i izrazio nadu i uverenje da će Srbija i RS i ubuduće svoje odnose činiti bližim i intenzivnijim - navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Jače veze Srbije i RS

NASTAVAK ULAGANJA U ANDRIĆGRADVučić i Dodikom su se juče dogovorili o nastavku zajedničkog ulaganja u Andrićev institut u Višegradu, kao i o daljem učešću u obeležavanju različitih datuma iz nacionalne istorije srpskog naroda. Takođe, istakli su važnost izgradnje infrastrukturnih projekata, puteva i mostova koji povezuju Srbiju i RS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track