Sudija Euleksa na KiM ukinuo pritvor Jovici Miljkoviću

Sudija Euleksa na KiM ukinuo pritvor Jovici Miljkoviću

Politika -
Radnik UNMIK administracije Jovica Miljković, kojeg je kosovska policija uhapsila prošle nedelje, pušten danas iz pritvora

KOSOVSKA MITROVICA - Radnik UNMIK administracije Jovica Miljković, kojeg je kosovska policija uhapsila prošle nedelje, pušten je danas iz pritvora ali će istraga protiv njega biti nastavljena, izjavio je Tanjugu njegov branilac Ljubomir Pantović.

Pantović je rekao da je odluku o puštanju na slobodu Miljkovića doneo sudija opštinskog suda u Vučitrnu i da njegov branjenik ima obavezu javljanja policiji tri puta nedeljno do okončanja slučaja. Miljkovićev advokat je podsetio da je pre nekoliko dana slučaj ovog kosovskog Srbina preuzeo Euleks, koji je utvrdio da nema osnova za sudski pritvor.

Jovica Miljković je uhapšen prošle nedelje u selu Suvi Do, nadomak Mitrovice, zbog sumnje da je ucestvovao u grupi koja je demolirala jednu od stražarskih kućica koju su prošlog meseca pripadnici kosovske policije nameravali da instaliraju u naselju Tri solitera. Zbog hapšenja Miljkovića u Kosovskoj Mitrovici su prethodna četiri dana svakodnevno protestovali kosovski Srbi, tražeći njegovo oslobađanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track