DODIK ZA KURIR: Referendum o Danu RS nije referendum o otcepljenju

DODIK ZA KURIR: Referendum o Danu RS nije referendum o otcepljenju

Politika -

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, komentarišući navode pojedinih medija koji su preneli njegovu navodnu izjavu da je referendum o Danu RS zapravo i referendum o otcepljenju, rekao je da on to nije izjavio i da je u pitanju spin.

"Oni koji su i ranije bavili spekulisali i spinovali stvari, sada su to iskoristili da to naprave kao temu broj jedan u regionu", rekao je Dodik za Kurir.

Dodik je odbacio tu opciju i istakao da u pitanju koje će biti postavljeno na referendumu, odnosno "Da li podržavate da se 9. januar obeležava i slavi kao Dan Republike Srpske" nema ničega što podrazumeva secesiju.

Dodik je dalje naveo da su prihvatljive i ideje da se 9. januar, umesto Dan republike, nazove danom državnosti, a da, ako i dalje bude osporavanja, bude nazvan danom nezavisnosti ili samostalnosti.

Komentarišući spekulacije da bi referendum u RS mogao izazvati novi rat u BiH, Dodik je rekao da su "gluposti priče da će biti rata", te da takve priče imaju za cilj "zbunjivanja i prepadanje javnosti".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja