DRAGAN ŠUTANOVAC: DS će srušiti Vučića
Foto: Beta

Novi lider DS poručio

DRAGAN ŠUTANOVAC: DS će srušiti Vučića

Politika -

Bivši ministar sa 59 odsto glasova članstva deklasirao sve protivnike i skinuo Bojana Pajtića sa čela Demokratske stranke

Dragan Šutanovac, dugogodišnji član DS i bivši ministar odbrane u Vladi Srbije, novi je predsednik Demokratske stranke, rezultat je juče održanih prvih neposrednih izbora te partije.

Šutanovac je do pozicije lidera DS stigao zahvaljujući ubedljivoj podršci članova te stranke, koji su juče glasali, i na tom mestu naslediće Bojana Pajtića, koji je DS vodio od maja 2014. On je dobio 59 odsto podrške i bio je daleko ispred ostala tri kandidata.

- Danas se pokazalo da postoji stranka u Srbiji koja na direktnim izborima može da izabere predsednika, odnosno potpredsednike. Ovo je početak nove epohe, u kojoj će Demokratska stranka kao opoziciona stranka nuditi konkretna rešenja za one probleme koji tište građane.

Demokratska stranka je oduvek bila stožerna stranka Srbije, bilo u vlasti ili opoziciji. Želimo da već na sledećim izborima budemo stožerna stranka opozicije, koja će pobediti ovaj katastrofalno loš režim Aleksandra Vučića - poručio je Šutanovac.

Gubitnik... Bojan Pajtić
Gubitnik... Bojan Pajtić

On je dodao i da je Srbija danas devastirana zemlja, kao i da najviše trpe građani, ali da će politika DS biti bazirana na „običnom čoveku i na životu“. Dodao je da on i njegov tim smatraju da ne postoji nijedan zakon koji je dovoljno dobar da se ne može promeniti.- To će biti prioritet DS u parlamentu. Bez obzira na kadrovske promene, mi smo jedan tim i svi će raditi kao jedan. DS će se od danas sabirati, a ne više oduzimati. Moramo da vratimo omladinu u DS, snagu Foruma žena i da se posvetimo mnogo ozbiljnijem radu na terenu. Već na prvoj narednoj sednici parlamenta imaćemo potpuno drugačiji nastup nego ranije - istakao je Šutanovac.

Zajedno proslavili... Šutanovac sa porodicom u centrali DS
Zajedno proslavili... Šutanovac sa porodicom u centrali DS

Predsednik izborne komisije DS Dušan Dinčić naveo je da je glasalo više od dve trećine članova DS. Inače, pravo glasa imalo je 18.459 članova.

U DS od 1997.STRUČNJAK ZA BEZBEDNOSTDragan Šutanovac rođen je 24. jula 1968. u Beogradu, gde je završio osnovnu školu i Šestu beogradsku gimnaziju. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Beogradu, a pohađao je više specijalističkih kurseva iz oblasti bezbednosti u zemlji i inostranstvu. Od 1997. je član DS, a od 1. novembra 2001. do februara 2003. bio je pomoćnik saveznog ministra unutrašnjih poslova. Funkciju ministra odbrane u Vladi Srbije obavljao je od 2007. do 2012.

REZULTATI IZBORA U DSDragan Šutanovac 59%Zoran Lutovac 19,8%Bojan Pajtić 16,09%Srboljub Antić 5,12%*rezultati sa 60,71% obrađenih glasova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track