DAČIĆ I SIJARTO DOGOVORILI: Zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske u novembru u Nišu
Foto: MSP

DAČIĆ I SIJARTO DOGOVORILI: Zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske u novembru u Nišu

Politika -

BEOGRAD/BUDIMPEŠTA - Šefovi diplomatija Srbije i Madjarske Ivica Dačić i Peter Sijarto dogovorili su danas u Budimpešti da se sednica dve vlade održi 20. i 21. novembra u Nišu.

Mađarska je ponovila snažnu podršku evrointegracijama Srbije, kao i otvaranju u pregovorima Srbija-EU ;novih poglavlja 5, 20, 25 i 26, saopštilo je Mistarstvo spoljnih poslova Srbije.

"U svetlu jučerašnjeg referenduma u Madjarskoj dva ministra razgovarala su i o migrantskoj krizi. U tom smislu, madjarska strana prenela je da će kao pomoć poslati policijski kontingent od 20 članova", navedeno je u saopštenju.

Dačić i Sijarto takodje su izrazili nadu za nastavak razvoja bilateralnih odnosa.Kako je navedeno, Dačič je zahvalio za obuku mladjih diplomata u madjarskom Ministarstvu spoljnih poslova o evrointegraciji, i ponudio obuku u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije za jednog madjarskog diplomatu.

Na početku posete Madjarskoj Dačić se sastao s predstavnicima zajednice Srba koji su mu, dodaje MSP, "preneli zadovoljstvo razvojem situacije od prošlogodišnje sednice dve vlade i založili se za realizaciju dogovorenih konkretnih projekata kada je u pitanju položaj srpske manjine u Madjarskoj".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track