SNS ne odustaje od formiranja vlade

Jorgovanka Tabaković

SNS ne odustaje od formiranja vlade

Politika -
Ona je podsetila da SNS ima najveći broj mandata i da će novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić po uobičajenoj proceduri obaviti razgovore sa svim strankama, a da će SNS kao najveća stranka biti pozvana prva na te razgovore

BEOGRAD - Kandidat Srpske napredne stranke za premijera Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da se u SNS ništa nije promenilo kada je u pitanju nastojanje da formira buduću vladu.

Ona je podsetila da SNS ima najveći broj mandata i da će novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić po uobičajenoj proceduri obaviti razgovore sa svim strankama, a da će SNS kao najveća stranka biti pozvana prva na te razgovore.

Tabakovićeva je objasnila da se tek posle tih razgovora nekome može poveriti mandat, navodeći da SNS ni u kom slučaju i ni na koji način neće dovoditi u pitanje demokratiju.Ona je dodala da će Nikolićev prvi prioritet biti formiranje vlade, dodajući da će ispitati i da li je u izbornom procesu bilo krađe, što je SNS tvrdila posle prvog izbornog kruga 6. maja.Odgovarajući na pitanje sa kim će SNS da formira buduću parlamentarnu većinu, Tabaković je rekla da je saradnja moguća sa svima koji žele donošenje zakona o javnim nabavkama, uštede u državi, preispitivanje privatizacija...

"To ne može da uradi onaj koji nas je dovde doveo", rekla je Tabakovićeva za TV B92, dodajući da SNS može da sarađuje sa svim strankama evropske orijentacije, izuzev LDP zbog njenog stava o Kosovu.

Tabakovićeva je o eventualnoj saradnji SNS i D S S rekla da stranka Vojislava Koštunice nije protiv Evrope na način na koji joj se to spočitava i da ne misli da je D S S, bez obzira na principe neutralnosti za koje se zalaže, protiv EU.

Upitana za komentar na Tadićeveva izjavu da je koalicija DS i SNS nemoguća, Tabakovićeva je rekla da on time želi da napravi situaciju svršenog čina da je jedino moguće ono što on želi.

Kohabitacija vlasti može da se desi, ali da ona ne bi bila dobra za Srbiju, kazala je Tabakovićeva.Ona smatra da kohabitacija ne bi bila dobra za Srbiju, jer "onaj koji je do sada radio loše ne može da radi dobro".Govoreći o današnjem sastanku Nikolića i prethodnog predsednika Borisa Tadića, Tabakovićeva je rekla da je u pitanju primopredaja vlasti, a ne "inspekcija".

Ona je uverena da Aleksandar Vučić, koji je vršilac dužnosti predsednika SNS, neće imati protivkandidata u septembru kada se bude odlučivalo o novom predsedniku stranke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track