Nataša Vučković (DS): Očekujem izvinjenje zbog neistina i uvreda
Foto: Fonet/Zoran Mrđa

O mandatima u parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope

Nataša Vučković (DS): Očekujem izvinjenje zbog neistina i uvreda

Politika -

BEOGRAD - Poslanica Demokratske stranke (DS) Nataša Vučković izrazila je danas zadovoljstvo što su delegaciji Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope potvrdjeni mandati, ali navela i da očekuje izvinjenje predstavnika vladajuće većine u Skupštini Srbije koji su iznosili neistine i uvrede na njen račun zbog tih mandata.

"Ponovo ističem da ni ja lično, ni DS, nismo doprineli ili podsticali da mandati budu dovedeni u pitanje. Naprotiv - na interesovanje socijalističke grupe zbog čega, kao njihov potpredsednik, nisam više u delegaciji, predložla sam im da o razlozima obaveste Biro grupe, ali da ne preduzimaju nijednu dalju akciju", navela je Nataša Vučković u saopštenju dostavljenom medijima.

Kako je navela, o tome ima dokaz koji će predočiti predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković i poslanicima i članovima delegacije Aleksandri Đurović i Žarku Obradoviću od kojih očekuje izvinjenje za neistine i uvrede. Ona je istakla da to kako će delovati socijalistička grupa u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope ili njeni članovi, prevazilazi mogućnost njenog uticaja.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković saopštila je ranije danas da su delegaciji Srbije potvrdjeni mandati u PSSE i da ona zna ko je bio iza toga da se ti mandati eventualno ospore.Prethodno je iz PSSE bilo saopšteno da su akreditivi članovima srpske delegacije osporeni na zahtev britanskog poslanika Alana Mila iz grupe socijalista koji je rekao da delegacija Srbije ne odražava u potpunosti sastav Skupštine Srbije što je neophodno po pravilima PSSE.

Aleksandra Đurović rekla je da iza toga stoji Demokratska stranka. Nataša Vučković je u prošlom sazivu Skupštine Srbije bila članica te delegacije, ali nije izabrana za članicu u novom, sadašnjem sazivu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track