SPREČEN ATENTAT NA PREMIJERA: Pronađeno oružje dovoljno da se unište sva vozila u Vučićevoj pratnji
Foto: Damir Dervišagić

U poslednji čas

SPREČEN ATENTAT NA PREMIJERA: Pronađeno oružje dovoljno da se unište sva vozila u Vučićevoj pratnji

Politika -

U blizini kuće roditelja premijera Aleksandra Vučića u kojoj i sam premijer često boravi pronađeni su sanduci sa oružjem dovoljnim da se njime uništi kolona vozila.

Arsenal je pronađen u šumi u Jajincima, nedaleko od porodične kuće oca Aleksandra Vučića, u kojoj često boravi premijer. Na šetalište u Jajincima upućene su jake policijske snage koje su blokirale ceo kraj, a na lice mesta došao je i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

- Veoma smo zabrinuti, ali premijer je na bezbednoj lokaciji - rekao je Stefanović okupljenim novinarima.

Prema saznanjima Kurira, danas nešto posle 16 sati na uglu Bulevara oslobođenja i Ulice Jakova Galuša pronađena je jedna zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 mm, i nekoliko metaka za snajper i automatsko oružje.

Foto: Kurir printscreen
Foto: Kurir printscreen

- Pronađena količina oružja bila je dovoljna da doslovno uništi kolonu vozila - automobila, autobusa i kamiona - kažu izvori iz istrage. Koliko dugo to naoružanje stoji u šumi kod Jajinaca, nije poznato, ali je, prema saznanjima policije, trebalo da bude upotrebljeno ovih dana.

Premijer Vučić je rekao za Kurir da ne može da daje izjave dok ne dobije informacije od BIA i policije.Vulin: Dajte odgovor ko hoće da ubije premijera

Ministar Aleksandar Vulin pozvao je večeras nadležne službe da daju odgovore na pitanje ko je pripremao ubistvo premijera Aleksandra Vučića i dodao da oni koji nisu u stanju da nakon svih ovih godina daju odgovor na to i druga pitanja treba da se sklone i prepuste mesta onima koji to hoće da rade.

- Ovo sigurno nije prvi put, a nažalost neće biti ni poslednji da se priprema ubistvo premijera i članova njegove porodice ukoliko ne budemo najzad saznali imena ko su ti ljudi, po čijem nalogu to rade - rekao je Vulin u regaovanju na vest da je u blizini Vučićeve poriodične kuće pronađen sanduk oružja i zolja.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

Vulin je rekao da će Vučić pokušati da minimalizuje slučaj, da to zapravo nema velike veze sa njim i njegovom bezbednošću.

- Nadležne službe su dužne da nam daju odgovore ko je pripremao ubistvo predsednika vlade, nadležne bezbednosne strukture su dužne da zaštite porodicu predsednika vlade, da zaštite njega i ustavni poredak u ovoj zemlji. Oni koji su u državnim strukturama, koji su u bezbednosnim strukturama, a nisu u stanju da nakon svih ovih godina daju odgovor na ta pitanja, treba da se sklone i prepuste svoja mesta onima koji to mogu da rade i onima koji to hoće da rade - rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, ne može biti slučajno ne samo da se nađe automobil pun oružja nego i "zolja" koja služi za uništavanje blindiranih vozila - baš onih koji koriste najviši državni funkcioneri.On je upozorio da kada se pogleda unazad vidi se medijski linč koji se dešava godinama, u kojima se poziva na rušenje vlasti na ulicama i krvave scenarije i u kojima je potpuna umetnička sloboda reći da Vučića treba ubiti.

- Ponavljam: država mora da odgovori na ovo, a ako nije u stanju da nam na ovo odgovori, onda moramo da se pitamo u kakvoj državi živimo - rekao je Vulin.

(EPK/Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track