Tomislav Nikolić od danas predsednik!

Tomislav Nikolić od danas predsednik!

Politika -
Novoizabrani šef države danas će pred poslanicima I zvanicama položiti zakletvu i postati četvrti predsednik

BEOGRAD - Danas, kad postajem predsednik...Tomislav Nikolić će danas u 14.30 pred poslanicima, članovima Vlade, predstavnicima verskih zajednica i članovima diplomatskog kora položiti zakletvu i postati četvrti predsednik Srbije od 1990. do danas. Svečana sednica biće održana nakon konstitutivne sednice na kojoj će biti izabran novi sastav parlamenta, u kom, podsetimo, neće biti predstavnika Srpske radikalne stranke. Sednicom će predsedavati najstariji poslanik iz koalicije Preokret - Zaharije Trnavčević.

Sekretar skupštine Veljko Odalović otkriva za Kurir da su pripreme završene veoma brzo.- Nakon svečane sednice, na kojoj će Nikolić položiti zakletvu, imaćemo i mali koktel u Skupštini - dodaje Odalović.

Podsetimo, kad je Boris Tadić polagao zakletvu 15. februara 2008, prve čestitke primio je od svog protivnika na tim izborima Tomislava Nikolića, tada iz SRS. Kako su svi učesnici predsedničke trke pozvani na ovu sednicu, očekuje se da ovoga puta Tadić prvi stisne ruku novom predsedniku.

(G. R.)

Raspored sedenja na Nikolićevoj zakletvi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track