Jovanović (LDP): Srbiji potreban ozbiljan predsednik
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ne vidi spremnost na dogovor

Jovanović (LDP): Srbiji potreban ozbiljan predsednik

Politika -

BEOGRAD - Srbiji je potreban ozbiljan predsednik, kao i dogovor o tome koji mora biti širi od dogovora unutar stranaka koje nisu na vlasti, izjavio je danas predsednik LDP Čedomir Jovanović.

Navodeći da se ozbiljni narodi oko toga dogovaraju, Jovanović je novinarima rekao da danas ne vidi spremnost ni svest o potrebi takvog dogovora, a smatra i da Srbija do sada nije imala predsednika u kome su ljudi mogli da pronađu nešto što im je potrebno.

"Čini mi se da deo opozicije, baš kao i vladajuća koalicija, boluju od iste bolesti, od frustracije i opsesije drugom stranom", rekao je Jovanović, istakavši da u svemu tome nestaje ono što bi trebalo da bude na prvom mestu, a to je, kako je ocenio, kriza u kojoj se nalazi zemlja, problematična spoljnopolitička situacija i vrlo neizvesna budućnost.

Prema njegovim rečima, Srbiji nije potrebna "Vučićeva verzija" Lilića ili Milutinovića ili neko novo opoziciono sakrivanje iza "novog Avramovića", bez obzira da li će se on prezivati Janković ili nekako drugačije.Jovanović je rekao da će se LDP ponašati ozbiljno i odgovorno.Upitan da prokomentariše jučerašnji sastanak dela opozicije, na koji LDP nije pozvan, jer su organizatori izrazili sumnju u opoziciono delovanje LDP, Jovanović ocenio da su to besmislice, rekavši da inače ne dolazi na te sastanke.

On je rekao da nije ni očekivao da dobije poziv, te da ne bi došao i da mu je poziv upućen."Potreban je ozbiljan dogovor svih koji su odgovorni za ovu zemlju, a mislim da je taj sastanak jedna vrsta političkog egzibicionizma i skretanja pažnje bez ikakvog sadržaja", rekao je lider LDP. On je rekao da je "glupo etiketirati LDP", a sedeti sa ljudima koji su pravili republičku vlast sa Vučićem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track