SRAMOTA: Poslanici ne da daju ni kap krvi!
Foto: Marina Lopičić

Autobus im ispred nosa, a oni ništa

SRAMOTA: Poslanici ne da daju ni kap krvi!

Politika -

Navikli da uzimaju Iako ispred Skupštine svaki dan dežura vozilo Crvenog krsta, parlamentarci nikad nisu kročili u njega

Političari nam redovno piju krv, al‘ da je daju, to teško. Bar kako je pokazala anketa Kurira.Ispred Skupštine Srbije, na Trgu Nikole Pašića, mesecima stoji autobus Crvenog krsta Srbije, u organizaciji Instituta za transfuziju krvi, gde građani, kao i poslanici, mogu da daju krv. To je omogućeno svakog dana, osim nedeljom, od 10 časova.Međutim, iako im je autobus bukvalno ispred nosa poslanici nijednom nisu našli za shodno da svrate i daju krv.Đorđe Milićević, šef poslaničke grupe SPS, priznaje da nijednom nije otišao da da krv.- Ne, nisam, nije mi poznato da je postojala organizovana akcija, a nije mi poznato ni da li je možda neko iz poslaničkog kluba to učinio - kazao je Milićević.

Njegov kolega iz poslaničkog kluba Milutin Mrkonjić ne da nije dao krv već pomenuti autobus nije ni video.- U tom autobusu nisam dao krv. Gde je on, koliko tu stoji? Nisam ga video, sad prvi put čujem za to. Krv sam ranije davao isključivo u Institutu - navodi Mrkonjić.„Zasijao“ je i Meho Omerović iz SDPS. On je otišao korak dalje, pa se tako pohvalio da nikad u životu nije dao krv.- Nikad nisam dao krv. Za ostale iz poslaničkog kluba zaista ne znam - kaže Omerović.Poslanica SRS Vjerica Radeta kaže da krv redovno daje, ali u stranci.- Stvarno ne znam da je autobus postavljen ispred Skupštine. U SRS se redovno organizuju akcije dobrovoljnog davanja krvi i ja sam redovni davalac. Za to je zadužen naš gradski odbor i mogu vam reći da je uvek veliki odziv - tvrdi Radeta.Najoriginalniji u „izvlačenju“ bio je Konstantin Arsenović, poslanik PUPS - pitanje je, kaže, da li poslanici njegove stranke uopšte smeju da daju krv zbog godina u koje su zašli.- Ne znam da li naši, s obzirom na godine, mogu da daju krv. Mislim da preko 65 godina ljudi i ne mogu da daju krv, a većina nas je oko 70, pa i preko - kaže Arsenović.

Veroljub ArsićOSVETLAO IM OBRAZPoslanik SNS Veroljub Arsić kaže da je više puta dao krv, a jednom i u pomenutom autobusu. Međutim, ne može da se seti da li je iko od njegovih kolega iz poslaničkog kluba SNS uradio isto to.- Dajem krv, jednom sam je dao i u autobusu Crvenog krsta Srbije. To je jako humano, a i moja krvna grupa, A negativna, jako je retka. Pozivam kolege da to urade, mada mislim da tu postoji i momenat straha - kaže Arsić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track