SKUPŠTINA NASTAVILA RAD: Poslanici o Hanu, izborima u SAD, nelegalnim objektima...
Foto: AP

Sednica počela poslaničkim pitanjima

SKUPŠTINA NASTAVILA RAD: Poslanici o Hanu, izborima u SAD, nelegalnim objektima...

Politika -

Poslanici su danas u delu sednice predviđenom za njihova pitanja zatražili odgovore povodom komentara komesara za proširenje EU Johanesa Hana o predsedničkim izborima u Srbiji, o tome kako će se uspostaviti kontakti sa novom američkom administracijom, o Birou za koordinaciju službi bezbednosti, o rušenju nelegalnih objekata...

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović smatra diplomatskim skandalom to što Han komentariše nastupajuće izbore u Srbiji i tim povodom upitao predsednika vlade šta će učiniti da se spreči mešanje komesara u unutrašnje procese u Srbiji.

Boško Obradović, Foto: Damir Dervišagić
Boško Obradović, Foto: Damir Dervišagić

On je kritikovao premijera Aleksandru Vučiću što se, kako je rekao, "složio sa tim da preti opasnost od rasta nacionalizma".Obradovića je interesovalo i kako će premijer uspostaviti kontakt sa novom američkom administracijom, posle, kako tvrdi, direktne podrške porodici Klinton u američkom izbornom procesu.

Njega je zanimalo i kada će premijer podneti ostavku na mesto šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, jer , kako je rekao, nije zaštitio Aleksandra Vučića kao premijera.

(KURIR TV) CIRKUS U SKUPŠTINI: Radulovićevi i Rističević se pljuvali i psovali majku zbog gole žene!

Šef poslaničke grupe SRS Vojislav Šešelj kritikovao je ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović tvrdeći da "postupa samovoljno i izaziva nemire u društvu".

Vojislav Šešelj, Foto: Fonet
Vojislav Šešelj, Foto: Fonet

Prema njegovim rečima, to ministarstvo želi da ruši objekte Islamske zajednice u Novom Pazaru i porodičnu kuću izbeglica iz Hrvatske, ali ne i kako je rekao, kuće predsednika Tomislava Nikolića koje je podigao u zaštićenom pojasu na obali Save.

(KURIR TV) ZBOG OVE SLIKE JE MAJA IZREKLA OPOMENE U SKUPŠTINI: Psovanje, pljuvanje i gola žena

"Progoni izbeglicku sirotinju, a u Novom Pazaru uznemirava javnost što može da prozvede teške posledice", tvrdi Šešelj dodajući da treba da postoje kriterijumi za rušenje pošto ima milion nelegalno podignutih objekata, a ne da to, kako smatra Šešelj, ministarka radi svojevoljno.

(KURIR TV) ZORAN ŽIVKOVIĆ: DJB je pravilno postupila kad je tražila prekid Rističevićevog izlaganja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track