VUČIĆ: Nisam dao ni dinara, a kamoli 2 miliona dolara da vidim Obamu
Foto: Marina Lopičić

Posle američkih predsedničkih izbora

VUČIĆ: Nisam dao ni dinara, a kamoli 2 miliona dolara da vidim Obamu

Politika -

ĆUPRIJA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije platio dva miliona dolara kako bi se sastao sa predsednikom SAD Barakom Obamom.

"Nisam im dao ni dinara. Zamislite da ja njima dam dva miliona dolara ili bilo čega. To je neverovatno. Svakome kome padne napamet u ovoj zemlji on nešto izmišlja", kazao je Vučić novinarima u Ćupriji posle otvaranja kineske fabrike "Eurofiber".

Na pitanje novinara kako komentariše pisanje medija u Americi o njegovoj vezi sa Rudijem Đulijanijem, savetnikom novoizabranog predsednik SAD Donalda Trampa. Vučić je rekao da ne zna kako će "ovi ovde" da prihvate da je "dobar sa nekim Trampovim ljudima" pošto su lagali narod kako nikoga ne poznaje iz Trampovog štaba.

"Moj posao je da, kao predsednik vlade, radim ozbiljno i odgovorno i da Srbija može da razgovara sa svima i da gradi što je moguće više prijateljskih odnosa. Ja ne obećavam kule i gradove u zavisnosti od toga ko pobedi na nekim drugim izborima ali da li ćemo imati dovoljno znanja, pameti i mogućnosti da tom timu pristupimo, da imaćemo uvek i pre nego drugi. Zato gradjani Srbije treba da budu apsolutno spokojni. Neka se prepiru oko toga gde sam ga vodio, u ovu ili onu kafanu", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja