VELIKA ČAST: Putin dodelio orden Bogoljubu Kariću!
Foto: Promo, Profimedia

Priznanje vlasniku „BK grupe“

VELIKA ČAST: Putin dodelio orden Bogoljubu Kariću!

Politika -

Njemu je dodeljen Orden Svetog Aleksandra Nevskog za zasluge i otadžbinu

Vlasnika „BK grupe“ Bogoljuba Karića odlikovao je Vladimir Putin. Kariću je u Moskvi, povodom Dana narodnog jedinstva Rusije, dodeljen Orden Svetog Aleksandra Nevskog za zasluge i otadžbinu, a ovo odlikovanje imaju i predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin i partrijarh moskovski i sve Rusije Kiril.

U prisustvu najuglednijih ličnosti Rusije, u prepunoj sali dvorca Sojuzov, osim Karića, znak Ordena Svetog Aleksandra Nevskog za zasluge i otadžbinu uručen je i prvom čoveku koji je bio u kosmosu, sovjetskom kosmonautu Leonovu Alekseju Arhipoviču, i predsedniku međunarodne konfederacije i Asocijacije novinara Rusije Vsevolodu Leonidoviču Bogdanovu.

Priznanje Kariću, u ime Putina, uručio je predsednik ruskog udruženja Otadžbina Aleksandar Mihajlovič Volovik. - Za društveno-ekonomske zasluge prema Ruskoj Federaciji kao prema svojoj otadžbini Srbiji nagrađuje se visokim priznanjem Bogoljub Karić, koji je prvi na prostorima tadašnjeg komunističkog Sovjetskog Saveza i u Rusiji započeo privatni porodični biznis, otvorio prvi privatni univerzitet, prvu privatnu komercijalnu banku, osiguravajuće društvo i čija je građevinska kompanija izgradila milione kvadratnih metara na teritoriji Rusije, i time poboljšala tadašnju ekonomsku situaciju, zaposlila desetine hiljada ljudi, ostavila trag u istoriji i nasleđe novim generacijama ruskog naroda - naveo je Volovik. R. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track