VUK JEREMIĆ: Policija došla da me hapsi
Foto: Facebook

Uručili mu poziv

VUK JEREMIĆ: Policija došla da me hapsi

Politika -

BEOGRAD - Služba za organizvani kriminal MUP Srbije (SBPOK) uručila je danas poziv bivšem šefu diplomatije Srbije i predsedniku CIRSD-a Vuku Jeremiću da se u svojstvu građanina javi na saslušanje.

Jeremić je pozvan da dođe u prostorije SBPOK radi davanja izjave po nalogu tužilaštva.

Vuk Jeremić objavio je na Tviteru da je policija pokušala da ga privede.

Dobrodošlica u Srbiju - policija dolazi u stan da me privede. Interesantno... napisao je Jeremić.

Kako Kurir saznaje, broj predmeta "KTN 295/08", u okviru kog je Jeremić pozvan da se javi na saslušanje u svojstvu građanina, prema dokumentaciji Ustavnog suda, odnosi se na slučaj pogibije gardista na Topčideru. Kako se navodi u dokumentaciji Ustavnog suda, Okružno javno tužilaštvo u Beogradu je 19. novembra 2008. godine svojim aktom Ktn. 295/08 istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu stavilo predlog za preduzimanje istražnih radnji - saslušanje 13 lica koja do tada nisu bila saslušana, kao i ponovno saslušanje 24 lica koja su već saslušana "radi eventualnog utvrđivanja novih činjenica".

Takođe, stavljen je i predlog da se balističko veštačenje FBI i sudsko-medicinsko veštačenje veštaka dostave "kako veštacima angažovanim od strane suda i Vojnog tužilaštva, tako i veštacima koje je angažovala komisija Vrhovnog saveta odbrane, a radi izjašnjenja i eventualne korekcije ili dopune svojih nalaza".

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja