SKANDAL PRED ĆIRILICU KOD MARIĆA! ČOVIĆ PRETIO UREDNIKU KURIRA RATKU FEMIĆU: Imaš li ti decu?
Foto: Zorana Jevtić

Pretnje uoči emisije "Ćirilica"

SKANDAL PRED ĆIRILICU KOD MARIĆA! ČOVIĆ PRETIO UREDNIKU KURIRA RATKU FEMIĆU: Imaš li ti decu?

Politika -

Bivši potpredsednik Vlade Nebojša Čović pretio je zameniku glavnog i odgovornog urednika Kurira Ratku Femiću, pred emisiju "Ćirilica", Milomira Marića, koja je u toku na TV Hepi! Posebno je skandalozno to što je Čović (saradnik "zemunskog klana" pod nadimkom Ćoki), pominjao decu...

Podsetimo, Čović je pretnje Ratku Femiću uputio pošto je Kurir poslednjih dana pisao o ulozi Čovića u političkoj pozadini atentata na Zorana Đinđića!..

Čović je Femiću pretnje uputio u nedelju uoči snimanja emisije „Ćirilica“ na Televiziji Hepi, i to pred drugim gostima u studiju.

- Čović mi se pre emisije obratio pitanjem: „Imaš li ti decu?“ Iznenadio sam se, a on je nastavio: „Imaš li porodicu?“ Tada sam burno reagovao i pitao ga: „Da li je to pretnja?“ Nisam se uplašio, ali sam na pominjanje porodice instinktivno reagovao, jer znam istorijat Čovićevih napada na novinare i košarkaške sudije. Čović je tukao novinara Dejana Anđusa zbog mnogo manje stvari od pisanja Kurira o političkoj pozadini ubistva premijera - kaže Femić.On objašnjava da je odlučio da progovori o ovome iz predostrožnosti, pošto smatra da je javnost jedini način na koji može da zaštiti sebe, svoju porodicu, ali i novinarsku profesiju od ovakvih napada.

- Zasmetalo mi je što je Čović tokom razgovora uporno oružanu pobunu JSO nazivao štrajkom. Morao sam da reagujem i da mu skrenem pažnju da izlazak specijalaca s dugim cevima i blokiranje auto-puta sa čisto političkim zahtevima za smene člana vlade i vrha BIA ne može da se nazove štrajkom - podseća Femić.

Podsetimo, ovo nije prvi slučaj napada na novinare od strane Nebojše Čovića. Zbog napada na voditelja Dejana Anđusa, protiv Čovića je podignuta optužnica i vodi se sudski postupak.Kurir je već pisao da je nekadašnji načelnik SDB Goran Petrović svedočio da je Čović podržao pobunu JSO, koja se smatra uvodom u ubistvo premijera. Svedok-saradnik Dejan Milenković Bagzi je dao iskaz da je od Milorada Ulemeka Legije čuo da „zemunci“ imaju Čovićevu podršku da ruše vlast, a pripadnik „zemunaca“ Miloš Simović pred sudom je govorio o Ćokiju, što je, kako se smatra, Čovićev pseudonim, i to kao o naručiocu atentata na Đinđića.

Čović nije hteo da da izjavu ovim povodom.

Milomir Marić: Bilo je čarkeMilomir Marić je potvrdio da je na početku snimanja „Ćirilice“ bilo napeto između Čovića i Femića.

- Bila je neka čarka, da li je to stvarno bilo ili se oni nisu razumeli, ne znam... Nisam bio prisutan jer sam išao da naručim kafu za goste - kaže Marić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track