Najnovije vesti

Novi poslanici letuju za džabe!

Evo zašto se bore za vlast

Novi poslanici letuju za džabe!

Politika
Tek što su izabrani, srpski parlamentarci već su dobili ponudu koja se ne odbija - deset dana u Bečićima za svega 145 evra

BEOGRAD - Alavost ne zna za granice!Dok prosečan Srbin grca u dugovima i od svoje crkavice pokušava da uštedi za skromno letovanje, narodni poslanici, koji mesečno zarađuju oko 110.000 dinara, imaju privilegiju da letuju u Bečićima za neverovatnih 145 evra. Toliko košta aranžman od 10 polupansiona u policijskom hotelu „Beograd“, koji je smešten uz obalu, tik uz čuveni mondenski „Splendid“. A ta cena je čak tri puta manja od cene u najjeftinijem hotelu u tom crnogorskom letovalištu. Kao da su im malo sve beneficije koje imaju - visoka plata, besplatan prevoz, parking, imunitet pred sudom - pa još treba i da se brčkaju po bagatelnim cenama. Ta neverovatna ponuda za poslanike i ostale zaposlene u Skupštini osvanula je prošle nedelje na oglasnoj tabli u parlamentu, a potpisao ju je generalni direktor Veljko Odalović.

Cene su fiksne, pa poslanici mogu da letuju i u špicu sezone za iste pare - 14,5 evra dnevno košta polupansion za osobu u dvokrevetnoj sobi, u trokrevetnoj je svega 13,10, a u apartmanu 17,6 evra! Oni koji ne žele da plate smeštaj, mogu da dolaze samo na klopu. Iako ponuda važi i za službenike, naročito pripadnike MUP, pošto je reč o njihovom hotelu, u praksi je potpuno drugačije.

- Po tim povlašćenim cenama svake godine letuju isti ljudi! Neki od nas nikad nisu prošli taj takozvani konkurs. Nije to baš neki luksuz, ali za te pare ni u snu ne može da se nađe smeštaj u Bečićima. Hotel je bukvalno na obali, u najelitnijem delu, pored „Splendida“, ima sopstvenu plažu, koju danonoćno čuva policija. Gosti ne plaćaju ležaljke, suncobrane i peškire - kaže naš sagovornik iz Skupštine.

J. VELINOVIĆ - K. BLAGOVIĆ

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...