Patrijarh Irinej služi liturgiju u Zagrebu

Kraj trodnevne posete

Patrijarh Irinej služi liturgiju u Zagrebu

Politika -
Patrijarh osveštava i crkvu Svetog Save, koja se nalazi u okviru novosagrađene zgrade gimnazije "Kantakuzine Katarine Branković"

ZAGREB - Služenjem liturgije i osveštanjem crkve Svetog Save, koja se nalazi u okviru novosagrađene zgrade gimnazije "Kantakuzine Katarine Branković" i duhovnog centra na brdu Sveti Duh u zapadnom delu Zagreba patrijarh Irinej i članovi Svetog arhijerejskog sinoda SPC završavaju svoju trodnevnu posetu Zagrebu.

Tokom prve službene posete patrijarh i članovi Svetog arhijerejskog sinoda SPC, kao i njihov domaćin, mitropolit zagrebačko ljubljanski i cele Italije Jovan, imali su susrete s nadbiskupom zagrebačkim kardinalom Josipom Bozanićem i stalnim većem Hrvatske biskupske konferencije na kojima su se uz ostalo usaglasili oko potreba rešavanja ratnog nasleđa, od potrebe povratka svih na svoja ognjišta do razrešenje sudbine preko 1.800 nestalih svih nacionalnosti u ratu u Hrvatskoj.

Patrijarh i članovi Sinoda juče su se sreli i s predsednikom Ivom Josipovićem i premijerom Zoranom Milanovićem.Oni su u četvrtak prisustvovali i akademiji povodom službenog otvaranja nove zgrade gimnazije u kojoj se nastava odvija od početka školske godine 2011/12. Sama gimnazija počela je s radom 2005. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja