Dačić ljut: Nedolazak uvreda za Srbiju
Foto: TANJUG

Inauguracija

Dačić ljut: Nedolazak uvreda za Srbiju

Politika -
To je organizovani bojkot inauguracije predsednika Republike Srbije, ovo je uvreda za Srbiju, a ne za Tomislava Nikolića, smatra šef MUP i dodaje: Ako mrzite Nikolića, ne mrzite Srbiju

BEOGRAD - Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da ga iznenađuje i ljuti to što danas na inauguraciju predsednika Srbije Tomislava Nikolića neće doći predsednici zemalja iz okruženja i ocenio da je to uvreda za Srbiju.

"To je organizovani bojkot inauguracije predsednika Republike Srbije, ovo je uvreda za Srbiju, a ne za Tomislava Nikolića", rekao je Dačić novinarima nakon konsultacija o formiranju vlade koalicije oko SPS-a s Nikolićem.

Dačić je kazao da izostanak lidera zemalja iz okruženja ne pokazuje odnos prema Nikoliću ili Borisu Tadiću već prema Srbiji. "A pri tome su im usta puna pomirenja i evrointegracija", rekao je Dačić i upitao da li je takva odluka u duhu pomirenja.

"Tomislav Nikolić je sada predsednik, ako mrzite Nikolića, ne mrzite Srbiju", rekao je Dačić.

On je podsetio da su socijalisti u drugom krugu predsedničkih izbora podržali Tadića, kao i da on lično nije glasao za bivšeg lidera naprednjaka, ali je, kako je rekao, narod odlučio da Nikolić bude predsednik Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track