DVERI: Regularnost predsedničkih izbora drastično ugrožena
Foto: Damir Dervišagić

Saopštenje

DVERI: Regularnost predsedničkih izbora drastično ugrožena

Politika -

BEOGRAD - Pokret Dveri saopštio je da je regularnost predsedničkih izbora u Srbiji drastično ugrožena.

Dveri su ocenile da je prikupljanje potpisa podrške kandidaturi otežano zbog kapaciteta javnih beležnika.Taj pokret je naveo da vlast brutalno krši zakone jer tela koja treba da vrše nadzor i kontrolu izbornog procesa nemaju kapacitet za taj posao ili su u službi premijera Aleksandra Vučića, ili je pak njihovo formiranje onemogućeno. ;

"Vučićeva vladajuća većina ne dozvoljava da se, u skladu sa zakonom formira Nadzorni odbor – jedino telo koje bi u izbornom procesu moglo da ukazuje na nepravilnosti. Agencija za borbu protiv korupcije, koja treba da kontroliše izvor i način finansiranja kampanja predsedničkih kandidata, nema direktora i radi u krnjem sastavu", navodi se u saopštenju.

Foto: Beta
Foto: Beta

Dveri su ocenile i da Vučić drži većinu medija pod kontrolom i ponovila da je prekidom rada parlamenta, u kome se mogu čuti argumenti opozicije, Vučić "sproveo državni udar".Taj pokret ocenio je da Regulatorno telo za elektronske medije treba da postupa po službenoj dužnosti, a ne tek po prijavama o uočenim nepravilnostima.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Da se ne lažemo - Ko je opoziciji isključio mikrofon?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track