Konsultacije o vladi: Još samo da podele resore!

Konsultacije Tadića i Dačića o vladi

Konsultacije o vladi: Još samo da podele resore!

Politika -
Tadić i Dačić saglasili se juče o programu, principima i načelima buduće vlade

BEOGRAD - Potvrđen dogovor.Lideri DS i SPS Boris Tadić i Ivica Dačić saglasili su se u jučerašnjem nastavku razgovora o vladi o programu, principima i načinu vođenja ekonomske politike i nacionalne politike u regionu.

Tadić je podvukao da će vlada da bude sastavljena od onih političkih faktora koji te principe prihvataju i da će se za nekoliko dana znati ko će biti treći i(li) četvrti partner.

Lider DS najavio je da će njegovi i Dačićevi saradnici narednih dana razgovarati o strukturi vlade, ministarstvima, podeli nadležnosti i odgovornosti u njima.

- Ko je treći ili četvrti partner saznaćete vrlo brzo i verujem da će vrlo brzo biti formirana parlamentarna većina. Za nekoliko dana znaće se ko će činiti okosnicu buduće vlade - rekao je Tadić posle tročasovnog sastanka s liderima koalicije SPS-PUPS-JS Ivicom Dačićem, Jovanom Krkobabićem i Draganom Markovićem Palmom u sedištu DS u Krunskoj.

Dačić je rekao da je postignuta saglasnost o najvažnijim pitanjima, programu, kao i nacionalnim i socijalnim temama, „imajući u vidu stavove naših stranaka i koalicija i nove političke realnosti nastale posle drugog kruga predsedničkih izbora“.

- Predstoje nam razgovori koji će prethoditi formiranju vlade - naglasio je Dačić. Dodao je da će na narednom sastanku s Tadićem i njegovim saradnicima razgovarati o trećem i četvrtom partneru.

Krkobabiću čuvali leđaLider PUPS Jovan Krkobabić i predsednik JS Dragan Marković Palma juče se nisu obraćali novinarima. Uz Krkobabića je sve vreme bilo njegovo obezbeđenje.

Oročili ciljeveLider DS Boris Tadić rekao je da je na sastanku sa SPS-PUPS-JS postignut dogovor o socijalno odgovornoj vladi koja će imati oročene ciljeve i voditi politiku u skladu s predviđenim reformama. On je izdvojio nastavak evropskih integracija i dobijanje datuma za početak pregovora sa EU, kao i završetak tehničkih pregovora u vezi sa KiM.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track