MARKOVIĆ O POGROMU: Kontinuitet zločina zaustaviti izručenjem Haradinaja
Foto: Zorana Jevtić

Predsednik Skupštine opštine Jagodina

MARKOVIĆ O POGROMU: Kontinuitet zločina zaustaviti izručenjem Haradinaja

Politika -

JAGODINA - Predsednik Skupštine opštine Jagodina Dragan Marković poručio je danas da se kontinuitet zločina, fizički i pravni, nad Srbima na KiM mora zaustaviti, te poručio da početak tog procesa bude izručenjem lidera ABK Ramuša Haradinaja.

"Martovski pogrom je samo kontinuitet albanskih zločina nad Srbima na Kosovu i Metohiji. Ubistva, kidnapovanja, proterivanja, Staro Gracko, Goraždevac... Taj kontinuitet zločina nastavlja se ovih dana otimanjem srpske imovine i to odlukom Vlade Kosova. I sve to i pre i sada, pred očima međunarodne zajednice kroz Unmik, Kfor i Euleks", naveo je Marković.

Ukazao je da je prekjuče uhapšen predsednik opštine Ranilug na Kosovu i Metohiji zato što je imao predizborne plakate kandidata za predsednika, premijera Aleksandra Vučića, dok se ratni zločinci i ubice mirno kreću Kosovom.

"Moje pitanje glasi: Kada će se formirati Sud za ratne zločine pripadnika terorističke OVK i kada će se pronaći i kazniti oni koji su počinili zločine nad Srbima na Kosovu i Metohiji", naveo je Marković.Marković takođe pita kada će biti formiran Sud za ratne zločine pripadnika terorističke OVK i kaa će biti pronađeni i kažnjeni oni koji su počinili zločine nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Vesti 17.03.2017.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track