(KURIR TV) MITING SNS U NIŠU Vučić: Ne pristajemo na politiku mržnje!

Nastavak kampanje

(KURIR TV) MITING SNS U NIŠU Vučić: Ne pristajemo na politiku mržnje!

Politika -

Lider Srpske napredne stranke i predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić, nastavlja kampanju u Nišu.

Predviđeno je da se Vučić obrati građanima, na mitingu SNS koji će od 18 sati biti održan u Sportskom centru "Čair" u tom gradu.

18.15 Aleksandar Vučić izlazi na binu praćen ovacijama i aplauzom prisutnih.

On je političke protivnike optužio da su spremni na sve da bi se dočepali fotelja.

"Razlika između nas i njih je što smo spremni da saslušamo tuđe mišljenje i što politiku mržnje nećemo da prihvatimo. Svi oni kad se zajedno skupe ne mogu toliko naroda da okupe i to dovoljno govori šta je to šta narod i građani misle. Naš je cilj da uradimo sve da Srbije bude stabilna. Nemojte da nasedate na provokacije, Nemojte da bilo koga dirate samo zato što hoće da na sisprovocira", rekao je Vučić i poručio protivnicima da će će ponovo da izgube na izborima.

On je podsetio da je u Nišu izgrađena fabrika Džonson elktrik i naveo nove investicije, koje su stigle u taj grad.

"To vam govori da će godine pred vama biti neuporedivolj bilje i drugačije", rekao je on.

On je rekao da je upripremi autoput Niš-Priština, objašnjavajući da nam je potrebno povezivanje sa svima.

"Najvažniji su mi, stabilno, sloboda i nezavisnost Srbije. Nijedan ambasador neće odlučivati u vaše ime i neće dok mi donosimo odluke", rekao je lider SNS.

Vučić je podsetio da je Srbije jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji i koja to neće učiniti.

"Postoje neki ispolja i iznutra koji bi želeli loše u Srbiji. Ali snažna, jak i spremna Srbija u vek ima spreman odgovor", rekao je on.

"Danas kad dolazim u Niš ključno pitanje je kad će da nam isplatiš ono što su nsm oni uzeli pre 10-15 godina. Zato je važno da se ne vratimo u prošlost", poručio je Vučić.

Lider naprednjak je rekao da njegovi politički protivnici žele samo da napune svoje džepove, podsećajući da Srbimanikad nisu valjali njihovi vladari.

"Glasajte smao na osnovu toga da li vaš deca i

"Sinoć sam gledao uistraživanja. Poptuno je nerešeno, Njih 10 ima koliko imamo mi. Molim vas da izađete na izbore jer će svi koji ne izađu glasati za povratak u prošlost. Nemojte da vam bude teško da izađete na izbore, da ih pošteno pobedimo, da im pokažemo da Srbiju ne mogu da vrate u nazad", poručio je on.

On je podsetio da ga je nedavno primila nemačka kancelarka Anglela Merkel, koja je odala priznanje Srbiji, i da će ga za nekoliko dana primiti predsednik Rusije Vladimir Putin.

Vučić se na kraju zahvalio koalicionim partnerima i Nišlijama.

"Pozivam sve da drugog aprila izađemo i da olovkom i ljubavlju pobedimo njihovu mržnju", poručio je Vučić.

18.17 Na binu je izašao lider SPS Ivica Dačić, koji je priutne podsetio da je u Nišu završio gimnaziju i da dobro zna šta misle građani juga Srbije.

"Mi danas nemamo kandidata neke stranke, Vučić je kandidat svih građana Srbije, kanididat naroda Srbije, kandidat za budućnost Srbije", koji je zatražio da se odciraju taktovi "Marša na Drinu".

On je podsetio da je ta pesma nastala u spomen na komandata Gvozdenog puka, koji je sa juga Srbije.

"Ali, vreme je da Srbija pobeđuje u miru. Zato sam ja s Aleksandrom Vučićem jer samo jaka zemlja može da se izbori za svoje nacionalne interese. ", rekao je on, dodajući da glasanje za Vučićeve protivkandidate znači glasanje za ono najgore što je DOS doneo Srbiji.

"Mi imamo jedan put koji vodi u budućnost i drugi koji vodi u destrukciju svega onoga što smo stvorili od 2012 do danas. Želimo da stvorimo zemlju koja ća biti jaka i poštovana, koja će braniti nacionalne interese. Nema ništa od priznanja nezavisnost Kosova i Metohije, nema ništa od napuštanja našeg naroda u RS, nema ništa od uvođenja sankcija Rusiji", rekao je Dačić.

On je posebno želeo da se obrati, kako je rekao, drugaricama i drugovima.

"Obraćam se mojim socijalistima i koalicionom partnerima u ima Dragana Markovića Palme. Doneli smo odluku da naš kandidat bude Aleksandar Vučić. To je u našem najbiljem interesu, jer glas za Vučića je glas za sve nas i glas za celu Srbiju", poručio je lider SPS.

18.15 Priutnima se obratila frizerka Maja Ristić, koja je završila srednju školu za osobu s oštećenim sluhom.

18.10 Student Medicinskog fakulteta u Niša Aleksandar Radivojević se prvi obratio prisutnima sa bine. On je rekao da Vučić prepoznaje značaj mladih i stvara im šanse da iskažu svoje sposobnosti.

"Svi zajedno gledamo na budućnost kao Srbiju s evropskim standardom, bolje i modernije obrazovanje, priliku za zaposlenje... Zato potpuno sigurni i bez straha za budućnost, usvajamo nova znanja kako bi nakon sticanja diplome naučeno primenili u praksi", rekao je on i pozvao građane da glasaju za Vućića na predsedničkim izborima.

18.00 Skup je počeo intoniranjem himne "Bože pravde". Očekuje se dolazak najviših funkcionera SNS i vladajuće koalicije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track