ĐURIĆ: Simić je jedini legitimni predstavnik srpskog naroda na Kosmetu
Foto: Nebojša Mandić

Direktor Kancelarije za KiM

ĐURIĆ: Simić je jedini legitimni predstavnik srpskog naroda na Kosmetu

Politika -

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je danas da su za Srbiju predstavnici Srpske liste, odnosno Slavko Simić, legitimni izabrani predstavnici srpskog naroda, te da su vlada i sve stranke, koje je čine, jedinstvene u podršci i srpskim predstavnicima na KiM i srpskom narodu na KiM.

"Republika Srbija, vlada i narod čvrsto stoje uz naš narod na Kosovu i Metohiji i za Srbiju su legitimni izabrani predstavnici srpskog naroda predstavnici Srpske liste, a predstavnik Srpske liste na KiM je Slavko Simić", rekao je Đurić.

Slavko Simić (Foto: Kancelarija Vlade za KiM)
Slavko Simić (Foto: Kancelarija Vlade za KiM)

Kako je dodao, Simić uživa većinsku podršku srpskih poslanika, srpskih gradonačelnika i srpskih predstavnika u kosovskim institucijama. Đurić je istakao da sve drugo što se dešava, jeste "repriza scenarija iz decembra prošle godine, kada je pokušana instrumentalizacija i manipulacija samim nazivom Srpske liste i stavljanje u funkciju jednog dela predstavnika zarad ostvarivanja ciljeva albanskih političara u Prištini".

"Vlada Srbije i sve stranke koje je čine, uključujući SNS, PS, SPS, jedinstvene su u podršci srpskim predstavnicima na KiM, srpskom narodu na KiM i takvom stavu", zaključio je Đurić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) VESTI U 14 SATI UŽIVO Šešelj: Nisam ušao u drugi krug zato što sam siroče!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track