LJAJIĆ TVRDI DA NIJE BILO KRAĐE U NOVOM PAZARU: Vučićeva pobeda je apsolutno čista!
Foto: Zorana Jevtić

Lider SDPS

LJAJIĆ TVRDI DA NIJE BILO KRAĐE U NOVOM PAZARU: Vučićeva pobeda je apsolutno čista!

Politika -

BEOGRAD - Lider SDPS Rasim Ljajić izjavio je danas da nije bilo izborne krađe u Novom Pazaru i da neko od tog grada pokušava da napravi "politički slučaj", što, kaže, neće dozvoliti.

"Niti tog slučaja ima, niti je bilo izborne krađe. Ovo su bili najmirniji izbori do sada u Sandžaku, bez incidenata i prigovora na biračkim mestima i smatram da je pobeda Aleksandra Vučića apsolutno čista", rekao je Ljajić novinarima u sedištu stranke komentarišući snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kojem se vidi ubacivanje u kutiju listića koji podsećaju na birački materijal.

Ocenjujući da slučaja nema i da je policija utvrdila poreklo snimka, Ljajić je rekao da veruje da neko pokušava da napravi politički slučaj kako bi se nastavila kampanja i u postizbornom periodu i kako bi se mobilisalo vlastito glasačko telo.

Navodeći da nije bilo nikakvih neregularnosti u Novom Pazaru, Ljajić je dodao da je policija utvrdila sve okolnosti i saopštila detalje o tom snimku.

"Nekima ni to što je policija utvrdila okolnosti nije bilo dovoljno, već su nastavljene optužbe da je to klasičan primer izborne krađe", rekao je Ljajić.

Na pitanje da li je osoba koja je snimak napravila član SDPS, Ljajić je odgovorio da je on sam rekao da nije član stranke, a da je 12 godina bio na biračkim mestima i da su ga po tom osnovu odabrali da bude na biračkom mestu.

Ljajić je najavio sankcije za predstavnike njegove partije koji su učestovovali u odabiru tog kandidata, jer je, kako je rekao, "neumesnom šalom" mogao da dovede u pitanje ceo izborni proces.

MUP je ranije saopštio da je rasvetlio poreklo snimka objavljenog na društvenim mrežama na kom se vidi ubacivanje u kutiju listića koji podsećaju na birački materijal i da se radi o šali.

Istragom je, kako su saopštili, utvrđeno da se ubacivanje pomenutih listića odigralo u privatnoj kući M. P. (1980) iz sela Lukare u blizini Novog Pazara tri dana nakon održavanja izbora, da listići nisu origlinalni, već štampani na kućnom štampaču.

SASLUŠANJE ZBOG SNIMKA: Policija privodi zbog videa o ubacivanju glasačkih listića!

UHAPŠENI MUZIČAR POSLE PRIVOĐENJA Peca Gostović za Kurir: Posle davanja iskaza pušten sam kući!

POKRENUTA ISTRAGA: Policija ispituje snimak navodne krađe glasova

NAKON PISANJA KURIRA PUŠTEN PRIVEDENI MUZIČAR: Peca Gostović hapšen zbog tvitovanja!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Snimak sa društvenih mreža o navodnoj krađi glasova u Sjenici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track